Aktuális

Hétfőn pótolják a februárban elmaradt felsőcsatári véradást

2018. június 5.

Váradásra várják a felsőcsatári donorokat a Vöröskereszt Vas megyei szervezete és a vérellátó szolgálat munkatársai június 11-én, hétfőn este fél 5 és fél 7 között a helyi kultúrházban. A szervezők azt remélik, hogy minél többen nyújtják a karjukat.

Február 7-ére tűzték ki a szervezők az idei első fél évi véradást Felsőcsatáron, ám az akkor hirtelen jött nagy mennyiségű hó miatt le kellett mondani, illetve el kellett halasztani az akciót. Lényegében ezt a véradó napot pótolják most, június 11-én, hétfőn, amikor este fél 5 és fél 7 között települnek ki a vérellátó szolgálat munkatársai a felsőcsatári kultúrházba.

Több évnyi kihagyás után először 2016. november 17-én volt újra véradás Felsőcsatáron, akkor a tizenhét jelentkező közül tizenegyen adhattak vért. Tavaly, május utolsó napjára szervezték a tavaszi véradónapot, arra kilencen mentek el, közülük heten adhattak is vért, így akkor ennyi egységnyi vérrel gyarapodott a kórház készlete.

A mostani alkalomra legkevesebb tíz véradó megjelenésére számítanak a szervezők. Aki tehát teheti, legyen ott jhétfőn este a kultúrházban, s ha az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálat is lehetővé teszi, adjon vért!

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!