Aktuális

Utolsó figyelmeztetés – megszűnhet a hulladéksziget Felsőcsatáron

2018. június 8.

Ha továbbra sem a rendeltetésüknek megfelelően használják az emberek a felsőcsatári vegyesbolt előtt kialakított, szelektív hulladékok gyűjtésére rendszeresített konténereket, az önkormányzat intézkedik a sziget megszüntetéséről – közölte Kratochvill Attila polgármester.

Szavait utolsó figyelmeztetésnek szánta a polgármester, ugyanis rendszeresen előfordul, hogy nem úgy és nem azt raknak a konténerekbe, ami elvárható és kívánatos lenne.

Mik a leggyakoribb problémák?

Nem az arra kijelölt konténerbe helyezik a szelektált hulladékot, illetve egyáltalán nem teszik bele az edénybe, hanem mellette hagyják. Olyan hulladékokat, például úgynevezett kommunális szemetet is beleszórnak a szelektív gyűjtőkbe, aminek a hagyományos kukákban a helye. Zsákszám viszik a műanyag palackokat, és zsákostól teszik azokat a konténerbe, holott a zsákos hulladék gyűjtésnek megvan a maga módja, amiről egyébként rendszeresen értesítik a lakosságot.

A lényeg, hogy időnként – árnyaltan fogalmazva is – áldatlan állapotok uralkodnak a hulladékgyűjtő sziget körül. Jelenleg is ez a helyzet, ahogy a képek is tanúsítják, így okkal lehet tartani attól, hogy a szolgáltató nem fogja kiüríteni az edényeket. Ebben az esetben az önkormányzat lesz kénytelen intézkedni a problémás helyzet megszüntetéséről.

Így tehát egyáltalán nem meglepő Kratochvill Attila közlése, miszerint ha továbbra sem a rendeltetésüknek megfelelően használják az emberek a hulladékszigetet, az önkormányzat intézkedik annak megszüntetéséről. Ami egyébként nem példa nélküli. Szombathelyen is számos helyen volt kénytelen felszámolni az ottani szolgáltató a korábban kialakított hulladékszigeteket, mert tűrhetetlen állapotok uralkodtak a gyűjtőedények környékén.

Tenni kellene érte, hogy Felsőcsatáron ne így legyen…

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!