Aktuális

Már csak egy hétig lehet igényelni a rezsicsökkentést

2018. június 22.

Százötvenhét felsőcsatári háztartás igényelhet 12-12 ezer forintot téli rezsicsökkentés címén az önkormányzattól, s bár a megadott határidőig már csak egy hét van hátra, eddig igen kevesen éltek a lehetőséggel. Ideje cselekedni!

A vonatkozó kormányhatározat értelmében egymillió 884 ezer forint egyszeri, vissza nem térítendő támogatást kapott a felsőcsatári önkormányzat a Belügyminisztériumtól, mivel a település nem rendelkezik kiépített gázhálózattal. A támogatásból, amelynek összege ingatlanonként 12 ezer forint, összesen százötvenhét felsőcsatári háztartás részesülhet, ezáltal csökkentendő az érintettek téli rezsiköltsége.

Az igénylés határideje június 29-e, tehát már csak egy hét van hátra a lehetőség kihasználására. Kratochvill Attila polgármester arról tájékoztatott, hogy eddig igen csekély számú igénylés érkezett az önkormányzathoz, ezért arra kér minden érintettet, hogy mielőbb juttassák el a háztartásokhoz kiküldött, s a honlapról is letölthető nyilatkozatot. Enélkül ugyanis nem tudják folyósítani a 12-12 ezer forintot, ami akár el is veszhet.

Az igénylés módjáról korábban itt írtunk, a nyilatkozat pedig itt tölthető le:

Nyilatkozat a téli rezsicsökkentés keretében nyújtott támogatás igénybevételéről

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!