Aktuális

Augusztus 13-a az idei lomtalanítás időpontja Felsőcsatáron

2018. július 26.

Amint Kratochvill Attila polgármester májusi hírünkben ígéretet tett rá, az idén se marad el a lomtalanítás Felsőcsatáron. Végre megvan az akció időpontja: augusztus 13-án, hétfőn szállítja majd el a szolgáltató a feleslegessé vált lomokat.

“Kratochvill Attila polgármester igyekszik megnyugtatni az embereket: az önkormányzat már korábban kezdeményezte az akció lebonyolítását a hulladékszállítással megbízott szolgáltatónál. A Müllex Kft. azonban egymaga nem dönthet az ügyben, mivel alvállalkozói megbízást teljesít. Így most a fővállalkozónál “pattog a labda”.  Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. dönthet a lomtalanítás elrendeléséről. Reméljük, a döntés mihamarabb megszületik” – írtuk május 18-ai bejegyzésünkben.

Nos, a döntés megszületett: a felsőcsatári lomtalanítás időpontja augusztus 13-a, hétfő.

A lebonyolítás kicsit eltérő lesz a korábbiaktól, de már tavaly is hasonlóképpen történt. A hulladékot egy helyen kell összegyűjteni, mégpedig a felsőcsatári 8/8 helyrajzi számú önkormányzati ingatlanon, ami a Néphadsereg utcában (a Néphadsereg-Arany János utca kereszteződésében) lévő saroktelek. Ide kell összehordani a hulladékot a nevezett napon reggel 7 óráig, ugyanis a szolgáltató akkor el is kezdi a lomok elszállítását.

Fontos megjegyezni, hogy mit nem vesz át a szolgáltató, ezért kérik, hogy ilyen hulladékot senki ne vigyen a helyszínre. A következőkről van szó: zöld hulladék (kerti hulladék, nyesedék), szelektív hulladék, állati tetem, trágya, bontásból származó autó alkatrész (kárpit, szélvédő, lökhárító stb.), építési törmelék (mosdókagyló, csempe, WC csésze), lapátos, zsákos hulladék, személy-, teherautó, traktor gumiabroncs, veszélyes hulladék (például permetezőszer göngyöleg, maradék festék, festékes göngyöleg, akkumulátor, neoncső, hullámpala, gyógyszer, fáradt olaj, olajos, üzemanyagos göngyöleg stb.), elektronikai hulladék (például selejtes hűtő, televízió, háztartási gép).

A további részletekről az önkormányzat a lakosságot szórólapon a későbbiekben értesíti.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!