Aktuális

Új felállásban kezd a Felsőcsatár a megyei másodosztályban

2018. augusztus 6.

A korábbi három helyett két csoportba osztották a megyei másodosztályú labdarúgó bajnokságban szereplő csapatokat az őszi idény megkezdése előtt. Felsőcsatár a déli csoportba kapott besorolást, ahol számos Körmend környéki csapat is indul.

A korábbi szombathelyi és környékbeli ellenfelek mellett számos, eddig a Körmendi-csoportban szereplő csapattal játszik majd ősztől a Felsőcsatár gárdája a megyei másodosztályú labdarúgó bajnokságban. A tizenhét csapatos déli csoport így áll össze:

Bajánsenye, Balogunyom, Csákánydoroszló, Felsőcsatár, Gyöngyöshermán-Szentkirály, Ják, Körmend VSE, Körmendi Téglagyár, Nádasd, Nárai, Őriszentpéter, Rábatótfalu, Szarvaskend, Szentpéterfa, Tanakajd, Táplánszentkereszt, Viszák.

A vaol.hu közlése szerint a megyei II. osztályban komoly változásokat hoz az új szezon. Az előző évekhez hasonlóan tovább fogytak a csapatok. Olyannyira, hogy a tavaly még három csoportba sorolt mezőny immár „elfér” kettőben – 33 csapatra szűkült a létszám. A MLSZ Vas Megyei Igazgatóságának versenybizottsága végül egy északi és egy déli csoport létrahozása mellett döntött. Ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy a régi szombathelyi csoportot kettébontották, az egyik felét a régi sárvári, a másikat pedig a régi körmendi csoporthoz csatolták. Ez utóbbiban kapott helyet Felsőcsatár is.

Ha földrajzilag nézzük, a felsőcsatári csapatnak nagyon hosszú útjai is lesznek – az ellenfeleknek persze ugyanúgy -, hiszen Rábatótfalu nem éppen közeli település. Ugyanakkor új színt hozhat a játékba olyan csapatok megjelenése, amelyekkel a felsőcsatáriak legfeljebb kupa- vagy barátságos mérkőzéseken találkoztak. Ilyen Őriszentpéter, Viszák vagy Szarvaskend.

A MLSZ Vas Megyei Igazgatóságának illetékesei augusztus 9-én, csütörtökön a megyeházán ligaértekezletre és küldöttválasztó gyűlésre várják a csapatvezetőket, ezt követően készül majd el a sorsolás.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!