Aktuális

Újjáalakul a Četarska Mladina, hétfőn gyűlést tart az egyesület

2018. augusztus 8.

Gyűlésre várja jelenlegi és leendő tagjait, szimpatizánsait és segítőit a felsőcsatári Četarska Mladina Kulturális Egyesület, az újjáalakulás szándékával meghirdetett megbeszélés augusztus 13-án, hétfőn este 7 órakor lesz a kultúrházban.

A postaládákba eljuttatott szórólapon hívja gyűlésre a felsőcsatári lakosokat – életkortól függetlenül – a Četarska Mladina Kulturális Egyesület vezetősége. Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a felhívásukat:

“Kedves Felsőcsatáriak!

A Četarska Mladina Kulturális Egyesület meghív minden felsőcsatári lakost egyesületünk gyűlésére. Tagjaink száma az elmúlt években folyamatosan csökkent, és arra a döntésre jutottunk, hogy nem csak egyesületünknek, hanem közösségünknek is megújulásra van szüksége.

Az elmúlt időszakban igyekeztünk idősebb és természetesen fiatal személyeket is ösztönözni arra, hogy legyenek aktív tagjai egyesületünknek. Sajnos kevés sikerrel.

Arra a döntésre jutottunk, hogy névváltoztatásra és újjáalakulásra van szükség, hogy eredményesen tudjuk fellendíteni falunk kulturális életét. Ez nem csak a fiatalok érdekeit szolgálja, hanem a falu közösségének is szüksége van erre, hiszen azt érezzük, hogy új összefogásra van szükség egy virágzó felsőcsatári közösségi élethez.

Aki szívesen tenne a helyi hagyományok ápolásáért és közösségi életünk fellendüléséért, kérjük, jöjjön el augusztus 13-án, hétfőn este 7 órakor a kultúrházba.

Reméljük és bízunk abban, hogy Felsőcsatáron sokan szeretnének egy aktív közösségi életet.

Tegyünk érte mindannyian!”

Eddig a szórólap szövege.

Mint megtudtuk, a gyűlés azért is időszerű, hiszen közeleg az október 6-ára tervezett szüreti felvonulás, amelynek előkészítése és lebonyolítása hagyományosan a fiatalok egyesületének a feladata.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!