Aktuális

Népegészségügyi felmérés kezdődik szeptember 1-jétől

2018. augusztus 14.

Népegészségügyi felmérést, táplálkozási és tápláltsági vizsgálatot végez az ország mintegy másfél száz településén szeptember 1-je és december 15-e között az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

A kormány az elmúlt években több, az egészséges táplálkozást ösztönző intézkedést hozott. Ilyen volt a népegészségügyi, közismert nevén chipsadó bevezetése, a közétkeztetést megújító rendelet vagy az iskolabüfék termékkínálatának szabályozása – olvasható a legújabb népegészségügyi felmérésről szóló lakossági tájékoztatóban, amely így folytatódik:

Ahhoz, hogy valós képet kapjunk és tudjuk, hogy a különféle kormányzati intézkedések milyen hatással vannak a lakosság egészségi állapotára, rendszeres vizsgálatokra van szükség. Ezért az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet lakossági felmérést szervez a 18 éven felüliek körében. A felmérés kérdezői és a dietetikus szakemberek országszerte ezernél több felnőttet az otthonában keresnek fel, és kérdezik meg táplálkozási szokásaikról, életmódjáról.

A felmérés fővizsgálata szeptember 1-je és december 15-e között lesz országszerte 149 településen.

A vizsgálatról további információk itt olvashatók:

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!