Aktuális

A felsőcsatári kultúrházban is lehet horgászkártyát igényelni

2018. szeptember 13.

2019. január 1-jétől a horgász regisztráció elvégzését követően a papíralapú horgász igazolványt felváltja a Magyar Horgászkártya. Jövőre már ez a kártya szükséges ahhoz, hogy Magyarország vizein horgászni lehessen. A kártyát a kultúrházban is lehet igényelni.

A papíralapú horgász igazolványt január 1-jétől felváltja a Magyar Horgászkártya, ami egy személyi igazolvány méretű plasztikkártya, s a tervek szerint a kapcsolódó elektronikus alkalmazásokkal fokozatosan egyszerűbbé, gyorsabbá és átláthatóbbá teszi az ügyintézést és az adminisztrációt a horgásztársadalom számára.

A Magyar Horgászkártya 2018. szeptember 1-jétől igényelhető az erre a célra kialakított többnyelvű online regisztrációs felületen, a www.mohosz.hu oldalon. A horgászkártya online igénylése a magyarországi Digitális Jólét Program Pontokon  – amilyen például a felsőcsatári kultúrház – is elvégezhető.

A horgászkártya személyesen is igényelhető valamennyi, az állami horgászjegy értékesítésében eddig is részt vevő és a regisztráció támogatását vállaló horgászszervezetnél, valamint azok regisztrációs pontjain. Ebben az esetben az értékesítési pontok munkatársai végzik el a regisztrációt és a horgászkártya igénylését a helyben átadott iratok alapján.

A Magyar Horgászkártya díja 1.732 forint + ÁFA, azaz 2.200 forint

Az online igénylési folyamat végtelenül egyszerű és logikus. Azon horgászokat várják a DJP Pontokon, akik bizonytalanok az internet használatában, vagy nem rendelkeznek internet elérhetőséggel. Őket segítik a munkatársak végigmenni az igénylési folyamaton. Az igénylési felület utolsó oldala a K&H fizetési felületére fog irányítani. Azok a horgászok, akik nem rendelkeznek bankkártyával, nem tudják végigvinni a kártyaigénylési folyamatot a DJP Pontokon. Ők a regisztrációs pontokat tudják felkeresni, amelyeket a mohosz.hu oldalon meg lehet találni.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!