Aktuális

Felsőcsatár vendége lesz Hildebrand István operatőr

2018. november 5.

Felsőcsatár vendége lesz  november 12-én Hildebrand István Balázs Béla-díjas operatőr, videó rendező, egyetemi tanár, akinek a nevéhez fűződik A kőszívű ember fiai, az Egy magyar nábob, a Kárpáthy Zoltán, A veréb is madár című, valamint számos más, nagy sikerű film.

A 90 éves Érdemes művésszel, aki születésétől 10 éves koráig Felsőcsatáron élt, és ma is büszkén mesél az itt eltöltött időről, november 12-én, hétfőn délután 2 órakor lehet találkozni, beszélgetni a felsőcsatári kultúrházban.

Este 6 órakor pedig a róla szóló dokumentumfilmet vetítik a Savaria Moziban. Ennek az előzetesét itt lehet megtekinteni:

https://port.hu/adatlap/film/tv/jelenetek-egy-operator-eletebol-hildebrand-istvan-legendariuma-jelenetek-egy-operator-eletebol-hildebrand-istvan-legendariuma/movie-172170

További részletek a filmről itt.

A szombathelyi filmvetítésre autóbuszt indít az önkormányzat délután 5 órakor Felsőcsatárról, a kultúrháztól. Aki részt szeretne venni a vetítésen és az autóbusszal utazna, jelentkezzen az önkormányzati hivatalban a 94/351-009-es telefonszámon.

A filmvetítéshez kapcsolódó program részletei itt.

Hildebrand István munkásságáról itt lehet bővebben olvasni.

Fotó: Bach Máté

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!