Aktuális

Közmeghallgatáson számolt be idei munkájáról a képviselő-testület

2018. december 5.

Közmeghallgatást tartott pénteken Felsőcsatár képviselő-testülete. Az önkormányzat idei gazdálkodásáról és munkájáról Kratochvill Attila polgármester tájékoztatta a kultúrházban megjelent érdeklődőket.

A vetített képes beszámolóból a többi között kiderült, hogy az önkormányzat az idei év során valamivel több, mint 66 millió forintból gazdálkodott. A főbb bevételekből 43 és félmillió az állami támogatás, a pénz többi része adóbevételekből és egyéb forrásokból származott. A kiadások között a legnagyobb tételt továbbra is az óvoda működtetése jelenti csaknem 18 millió forinttal, amihez a település önkormányzata 825 ezer forinttal járul hozzá.

A polgármester részletesen beszélt az idei évben beadott, köztük az elnyert pályázatokról, illetve az azok nyomán megvalósult fejlesztésekről, mint például a ravatalozó felújítása, az orvosi rendelő korszerűsítése, továbbá a tűzoltó szerház beruházása. Számos beadott pályázat még elbírálásra vár.

Külön foglalkozott a beszámoló a szociális ellátásokkal. Iskolakezdési támogatást 26 diák szülei kaptak, míg az időskori támogatást várhatóan 102, 63 év feletti személy veheti igénybe.

A beszámoló végén az önkormányzat hosszabb távú feladatait, lehetőségeit ismertette a falu első embere. A célok és a tervek között szerepel például a település új rendezési tervének elkészítése is.

A beszámoló részleteit itt lehet megismerni:

BESZÁMOLÓ közmeghallgatásra 2018 Felsőcsatár

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!