Aktuális

Műsorral, vacsorával, ajándékkal kedveskedtek a szépkorúaknak

2018. december 17.

A település szépkorú lakóit hívta karácsonyváró délutánra advent harmadik vasárnapján a kultúrházba a felsőcsatári önkormányzat képviselő-testülete. Műsorral, vacsorával és ajándékkal kedveskedtek a falu idős polgárainak.

Hagyomány már Felsőcsatáron, hogy advent valamelyik vasárnapján hívja találkozóra a település idős polgárait az önkormányzat képviselő-testülete. Így volt ez az idén is, a karácsonyváró délutánt advent harmadik vasárnapján, december 16-án tartották a kultúrházban.

Előbb Cseri Tivadar, a horvát kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese horvátul, majd Kratochvill Attila polgármester magyarul köszöntötte a megjelenteket. A falu első embere bejelentette, hogy az önkormányzat egy szerény összegű pénzbeli támogatással is igyekszik hozzájárulni az idős emberek karácsonyi kiadásaihoz.

A csaknem két órás kulturális bemutatót az óvodások műsora nyitotta, majd színpadra lépett az iskola énekkara és tánccsoportja is, miközben több egyéni és páros fellépőnek is tapsolhattak a meghívottak. A Szelídgesztenyék gitáregyüttes karácsonyi dalait már együtt énekelte a közönség az előadókkal. Az együttes szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár jóvoltából érkezett Felsőcsatárra. Következett a HKD Četarci tánccsoport, amelytől ezúttal is fergeteges előadást láthattak a vendégek. A kulturális programban Horváth Csilla és Hettinger Noémi énekszámai is helyet kaptak, végül a szólisták együtt énekeltek az iskola énekkarával.

A műsor után vadpörkölttel és süteményekkel vendégelte meg az önkormányzat a szépkorúakat, a vacsorához természetesen bort is felszolgáltak. A közös nótázáshoz ezúttal is Simon Attila szolgáltatta a zenét tangóharmonikájával.

Az eseményen készült képeket itt lehet megtekinteni.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!