Aktuális

Örökös ökoiskola címet kapott a felsőcsatári iskola

2019. január 2.

Örökös ökoiskola címet adományozott a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola részére az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Agrárminisztérium – adta hírül az intézmény honlapja.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma részéről Prof. dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkár, míg az Agrárminisztérium képviseletében dr. Rácz András környezetügyért felelős államtitkár látta el kézjegyével azt a díszoklevelet, ami arról tanúskodik, hogy a két tárca Örökös ökoiskola címet adományozott a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola részére.

Szegleti Veronika intézményvezető tájékoztatása szerint a felsőcsatári iskola a 2010–11-es tanévben indította el ökoiskolai programját az első sikeresnek ítélt pályázat benyújtásával.

“Már amikor az első önértékelési táblázatot töltöttük ki Vargyasné Köbli Lilián tanárnővel, megfogalmazódott bennünk, hogy valóban sokrétű ökotevékenységet végzünk intézményünk falai között. Ez irányú pedagógiai munkánk azóta fokozatosan bővült új elemekkel, és az újra és újra megújított pályázatokban vállalt előremutató feladatok minden esetben teljesültek, megvalósultak. Mára már gyönyörűen rendezett udvari környezet vesz minket körül, szépen telepített növényekkel, általunk épített sziklakerttel, valamint tanulóink által gondozott növényfallal. Mindennapi oktató–nevelő munkánkat áthatja a fenntarthatóság pedagógiája, ennek tükrében szervezzük programjainkat, építjük fel hétköznapjaink tevékenységeit. Az elmúlt években számos szülői, fenntartói és helyi segítséget kaptunk annak érdekében, hogy céljaink, terveink megvalósulhassanak. Az együttműködés gyümölcse pedig, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Agrárminisztérium Örökös ökoiskola címet adományozott iskolánknak, amely már a visszavonásig érvényes” – fogalmazott a kitüntető címmel kapcsolatban Szegleti Veronika. Hozzátette: “Vállalt feladatainkat továbbra is törekszünk megvalósítani, és iskolánk tanulóit ökoiskolai szemléletű nevelésben részesíteni, mivel hisszük, hogy minden gyermeknek a későbbiekben majdan arra lesz igénye, ami őt a hétköznapokban körülveszi.”

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!