Aktuális

Felsőcsatáriak is jótékonykodnak a perenyei kisfiú javára

2019. január 16.

A Felsőcsatári KSK is csatlakozott ahhoz a tizenkét sportegyesülethez, amelyek nagyszabású jótékonysági teremlabdarúgó tornát rendeznek január 26-án és 27-én a toronyi iskola sportcsarnokában a perenyei kisfiú, Olivér gyógykezelésének támogatására.

Katona Olivér perenyei kisfiú egy ritka betegségben, gerincvelői sorvadásban szenved. A súlyos betegségre szerencsére van gyógyszer. A gyógyinjekció a világon az első olyan lehetőség, amivel el lehet érni az állapot szinten tartását, jó esetben javulását. Az orvosság egyben a világ hét legdrágább gyógyszere közé tartozik: a kezelés az első évben közel 140 millió forintba kerül – számolt be nemrég a vaol.hu. A teljes cikket itt olvashatja el.

Olivér az első négy kezelésen már túl van, a továbbiakban – élete végéig – minden negyedik hónapban újabb adagra lesz szüksége ahhoz, hogy az állapotát szinten tartani és fejleszteni tudják. A kezelés szigorú szabályokhoz kötött. Most az állam finanszírozza az injekciókat, de egy mozgásskálán, pontozásos rendszer szerint kell a gyermeknek fejlődést mutatnia ahhoz, hogy a következőt is megkapják. Ez Olivér betegségén túl az egész családnak óriási megterhelés.

Szerencsére nagyon sokan próbálnak segíteni. Ennek egyik szép példájaként tizenhárom település sportegyesületei, köztük a Felsőcsatári KSK – számos támogató segítségével – fogtak össze a közös cél érdekében. Ennek keretében nagyszabású jótékonysági teremlabdarúgó tornát rendeznek a toronyi iskola sportcsarnokában január 26-án és 27-én, szombaton és vasárnap. Az eseményen összesen negyven kezdőrúgást lehet megvásárolni, és ezzel jelképesen támogatni Olivér gyógykezelését. A kezdőrúgásokat Horváth Lászlónál és Nagy Róbertnél lehet lekötni a 06/30/560-51-21-es telefonszámon. A sportcsarnokban adományládát is elhelyeznek, illetve várják a pénzbeli felajánlásokat az Együtt Olivérért Alapítvány számlaszámára: 11747006-27251814.

Íme, a sporteseményre készült plakát:

A szervezők szívesen veszik mindenkinek a segítségét, várják az embereket a közönség soraiba.

Címlapképünket, amin a család látható a beteg kisgyermekkel, a vaol.hu-ról kölcsönöztük.

Fotó: Zergi Borbála

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!