Aktuális

Az idén is lesz extrém terepfutás a Vas-hegyen, a Pinkánál

2019. január 25.

Az idén is próbára teszik magukat az extrém terepfutás szerelmesei a Vas-hegyen, a Pinkánál. A versenyt február 17-én, vasárnap rendezi meg az Alpokalja Szabadidősport és Környezetvédő Egyesület.

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is meghirdette a vasi terepfutó sorozatot az Alpokalja Szabadidősport és Környezetvédő Egyesület. Ennek harmadik állomásaként a Vas-hegyen, a Pinka szurdokban próbálhatják ki magukat az extrém terepfutás szerelmesei február 17-én, vasárnap.

Az extrém jelzőt a táj szépségén kívül a versenyt különlegessé tevő nagy szintkülönbség indokolja – írják a szervezők. A szurdokkör végén egy szakaszon kifeszített kötelek teszik lehetővé a meredek domboldalon való feljutást. A versenyközpont a vadregényes Erzsébet-lak, ahol jelentkezni, melegedni, öltözni lehet. A verseny útvonala Felsőcsatár térségében, a Pinka-szurdokban, a dombtetőn álló Mária-kápolna és az avarkori sírok mellett halad, a Nyugat-Dunántúl legszebb fekvésű futóútvonalán, páratlan szépségű természeti látnivalók érintésével.

A versenyre a következő kategóriákban lehet jelentkezni: 14 év alattiak, 14-18 éves korig, 19-39 éves korig, 55 év alattiak, 55 év felettiek, külön női és férfi kategóriákban.

A távok:
Új! “XTrail”: 21 kilométer, 590 méteres szintkülönbséggel (Útvonal megtekintése)
Extrem: 10 kilométer, 300 méteres szintkülönbséggel (Útvonal megtekintése)
Szurdok: 4,5 kilométer, 125 méteres szintkülönbséggel (Útvonal megtekintése)

További részletek és nevezés itt.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!