Aktuális

A hetedikesek nyerték meg a magyar kultúra napi vetélkedőt

2019. január 28.

A hetedikesek nyerték meg a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolában a magyar kultúra napja – január 22-e – alkalmából rendezett rendhagyó, osztályok közötti vetélkedőt.

A korábbi hagyománnyal szakítva nem műsoros megemlékezéssel, hanem vetélkedővel igyekeztek érdekessé és hasznossá tenni a magyar kultúra napját a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolában az első két tanóra ideje alatt.

Az egyes osztályok előzetes feladatként kapták, hogy látványos és kidolgozott plakát formájában ismertessék meg egy-egy elismert és kiemelkedő munkásságú magyar híresség érdemeit. Aztán a felső tagozatos osztályközösségek tanulói lelkesen és nagy igyekezettel vettették bele magukat a kapott feladatokba. Volt, hogy kódot kellett fejteni, hungarikumokat kellett szókeresőben feleleveníteni, fejtettek rejtvényt, totót töltöttek ki, verset írtak, tablót készítettek. Minden osztály nagyon szépen és eredményesen dolgozott, példaértékű hozzáállással, igyekezettel és versenyszellemmel, ezért a gratuláció és a dicséret mindenkit maximálisan megillet – olvasható az iskola honlapján.

A vetélkedőt végül – nagy küzdelemben – a hetedik osztály nyerte meg. A legeredményesebb osztály jutalma is rendhagyó volt: a diákok belépést nyertek a sok izgalmat ígérő „Játékbarlangba”. Ez azt jelentette, hogy a verseny másnapját két tanóra helyett bő másfél órát kaptak önfeledt játékra és szórakozásra.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!