Aktuális

Az idén is busókkal búcsúztatják el a telet Bucsuban

2019. február 5.

Felsőcsatáron is megjelentek a plakátok: az idén is – immár negyedszer – mohácsi busókkal búcsúztatják el a telet Bucsuban. A farsangi felvonulást és mulatságot február 16-án, szombaton tartják.

Február 16-án, szombaton délután 3 órakor kezdődik a télbúcsúztató farsangi mulatság Bucsuban, ahol – mint írják – a Mohácsról érkezett maskarás fiatal sokácoknak eddig már háromszor sikerült elűzniük a leghidegebb évszakot és az ártó szellemeket, ezért az idén, negyedszer is meghívták őket, hogy vidámságot vigyenek a településre.

A télűző menet a kultúrház elől indul, amiben ott lesznek a mohácsi Klepetalo csoport mellett a bucsui énekesek és táncosok is, úgyhogy a vidámság garantált. Hogy még “eredményesebb” legyen a télűzés, tüzet is gyújtanak a szervezők. Aztán megrendezik a jelmezversenyt, amibe gyerekek és felnőttek is benevezhetnek. Végül pedig bál zárja a programot.

A rendezvény jótékony célt is szolgál, a beteg kisfiú, Olivér gyógyulásához gyűjtenek hozzájárulást.

A felsőcsatári horvátok egyébként 2017. augusztusában jártak Mohácson, ahol megtekintették a busó múzeumot is. Erről itt lehet bővebben olvasni.

Tavaly pedig a felsőcsatári HKD Četarci tánccsoport is fellépett – nem is egyszer – a tömegeket vonzó mohácsi busójáráson, a programról itt írtunk előzetest.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!