Aktuális

Területátadás: májusban elkészülhet a kültéri sportpark

2019. február 26.

Megtörtént kedden a munkaterület átadása a kivitelezőknek Felsőcsatáron, az egykori játszótér helyén, ahol pályázati támogatással úgynevezett B-típusú kültéri sportpark készül.

Ahogy arról Kratochvill Attila polgármester a tavaly november végi közmeghallgatáson is beszámolt, Felsőcsatár eredményes volt a Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Program pályázatán, így egy úgynevezett B-típusú kültéri sportpark létesülhet a vegyesbolttal szembeni, egykori játszótér területén.

Az arra alkalmassá tett helyszínre különféle sporteszközöket telepítenek, ezeket természetesen bárki használhatja majd. A sportparkhoz a patakon át egy hídon lehet majd eljutni, amit a mozgássérültek is képesek lesznek használni.

A munkaterületet kedden délelőtt adta át a polgármester a kivitelezőknek, akiknek nyolcvan napjuk van arra, hogy elkészítsék a sportparkot. Így május végén birtokba is vehetik azt a szabadban sportolni vágyó felsőcsatáriak.

Egy másik pályázat is érinti ezt a területet, erről február 28-án születik döntés. Ha eredményes lesz a pályázat, kerékpáros pihenőhely is létesül a valamikori játszótéren. A sportpark és a pihenőhely úgy lesz teljes, ha ott szabadtéri sütőhelyet, továbbá fűzből készült lugast is kialakítanak, valamint pihenésre szolgáló padokat is elhelyeznek. A terv legalább is ez – tájékoztatott a polgármester.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!