Aktuális

Két felsőcsatári iskolás kapott nívódíjat a Grajam fesztiválon

2019. május 8.

Vörös Hannát és Feigl Iringót – mindketten a felsőcsatári általános iskola tanulói – nívódíjjal jutalmazták az idén 18. alkalommal megrendezett Grajam fesztiválon. Összesen három iskola kilenc tanulója lépett színpadra.

Az idén már tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola a Grajam fesztivált. A “nagykorúságát” elért horvát nyelvű dalversenyen ezúttal három iskola kilenc tanulója lépett színpadra a felsőcsatári kultúrházban, a produkciókat zsűri értékelte. Ezúttal Varga Hubert, az incédi iskola nyugdíjas igazgatója, Kohuth Miklós, a Koprive Tamburazenekar és a Pinka Band zenésze, Steiner Márk a TS Šetnja zenésze és énekese, valamint Rosta Fanni, a TS Žgano tamburása és énekese vállalkozott arra, hogy különös figyelemmel kísérje a diákok teljesítményét.

A dalversenyt az iskola tánccsoportjának bemutatója nyitotta meg, majd következtek a versenyzők.

A felsőcsatári iskolából Berzsenyi Bendegúz (1. osztály), Pezenhoffer Hanna (1. osztály), Vörös Hanna (1. osztály), Feigl Hanna (2. osztály), Mesterházy Borbála (3. osztály), Hérics Nóra (5. osztály) és Feigl Iringó (5. osztály) mutatta meg a tehetségét, hozzájuk csatlakozott a horvátzsidányi Horváth Zsófia (2. osztály) és a szentgotthárdi Kiss Zóra (5. osztály).

A zsűri tagjai elismeréssel szóltak valamennyi fellépő teljesítményéről. A felsőcsatári iskolások közül nívódíjat kapott Vörös Hanna és Feigl Iringó.

A dalversenyen készült képekből összeállított galériát itt lehet megnézni.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!