Aktuális

Lomtalanítás, elektronikai és fémhulladék gyűjtés is lesz

2019. május 30.

Felhívást tett közzé a felsőcsatári önkormányzat az idei lomtalanításról, amihez elektronikai és fémhulladék gyűjtés is társul. Június első hetében minden felesleges kidobni valótól megszabadulhatnak a település lakói.

A lomtalanítás az idén a korábbiaktól eltérően  történik, ugyanis a kidobásra ítélt holmikat a falu lakóinak – a hegyiek kivételével – nem kell összehordaniuk egy külön erre a célra kijelölt helyre, hanem elég, ha mindenki az ingatlana elé teszi ki a lomokat. Persze csak azokat, amik beletartoznak az elszállítandó holmik közé. A szőlőhegyi tulajdonosoknak a hulladékot egy helyre, a vízrendszer nyomásfokozó háza előtti területre kell kirakniuk.

A lomtalanítás napja június 7-e, péntek.

Az elektromos és elektronikai hulladékokat viszont egy kijelölt helyre, az önkormányzati hivatal mögötti udvarra kell összehordani június 10-én, hétfőn déli 12 órától este 8 óráig.

A helyi tűzoltó testület az idén is bekapcsolódik a lomtalanításba. Ők külön gyűjtik a fémhulladékokat, mégpedig június 5-én, szerdán és június 6-án, csütörtökön a kora esti órákban. A tűzoltók házról házra járva szedik össze az értékesíthető fémhulladékot. Akik előre szeretnék jelezni, hogy ilyen hulladékkal rendelkeznek, hívják Biroczki Zoltán parancsnokot a 06/30/362-9351-es számon, vagy szóljanak bármelyik helyi tűzoltónak.

Az alábbiakban lehet megtekinteni a részletes tájékoztatót, amit azért is érdemes elolvasni, hogy mindenki tisztában legyen vele, mi számít lomnak, e-hulladéknak vagy veszélyes anyagnak.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!