Aktuális

Nincs kieső helyen a Felsőcsatár labdarúgó csapata

2019. június 11.

Vasárnap a 34. fordulóval befejeződtek a küzdelmek a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának tizenhét csapatos Déli csoportjában. A Felsőcsatár szabadnapos volt, így érdemben nem tudta befolyásolni a végeredményt.

A szabadnap ellenére volt tétje az utolsó fordulónak a Felsőcsatár számára is, hiszen esetleges jáki győzelem esetén kieső helyen végzett volna az együttes. A feltételes mód viszont azt jelenti, hogy a Ják nem tudott nyerni, döntetlent ért el a Tápláni KSK csapata ellen, így az egy pont nem volt elég ahhoz, hogy beérje a Felsőcsatárt.

A csapat ezzel megtartotta az előző fordulóban elfoglalt 14. helyét, ami azt jelenti, hogy elkerülte a kiesést.

Papírforma szerint – tesszük hozzá. Ha ugyanis az őszi rajtnál marad a mostani csapatbeosztás, tehát három csoportban indul meg a küzdelem a harmadosztályban, akkor a másodosztály Déli csoportjának utolsó három helyezettje eggyel alacsonyabb osztályban folytathatja, a helyükre pedig a három harmadosztályú csoport első helyezettje érkezhet. De mindez egyelőre csak feltételezés, hiszen a csapatok dönthetnek úgy is, hogy nem lépnek feljebb, illetve még az is előfordulhat, hogy mindkét szinten más lesz a csoportbeosztás.

Egyelőre tehát csak a tényt tudjuk közölni: a Felsőcsatár a 14. helyen végzett a 2018/2019-es megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Déli csoportjában. A statisztikára később visszatérünk.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!