Aktuális

Tűzoltó jubileumot ünnepelnek augusztus 18-án Felsőcsatáron

2019. augusztus 7.

Nagyszabású ünnepséggel és zenés forgataggal készülnek Felsőcsatáron a helyi tűzoltó testület megalakulásának 130. évfordulójára. A jubileumi ünnepség délelőtt szentmisével kezdődik, este pedig bállal zárul.

Elkészült a Felsőcsatári Önkéntes Tűzoltó Testület új szertára, amit augusztus 18-án, vasárnap avatnak fel. Ezen a napon ünnepli a település a helyi tűzoltóság megalakulásának 130. évfordulóját is, amire egész napos fergeteges programmal készülnek.

A részletek ezen a plakáton olvashatók.

A programsorozatra szeretettel várják a falu lakóit és a környékbelieket egyaránt.

A délutáni és esti zenés forgatag egyik kiemelkedő eseménye lesz a Boglya Népzenei Együttes és a Koprive Tamburazenekar tagjaiból 2012-ben alakult UFO (United Folk Orchestra) zenekar koncertje. Földesi János, a Boglya vezetője érdeklődésünkre elmondta: nagyon készülnek a felsőcsatári koncertre, a legjobb – és egyben legismertebb – számaikkal lépnek majd a kultúrház színpadára.

Akik még nem ismernék az UFO zenekart, azoknak íme, néhány bemutatkozó mondat a közösségi oldalukról:

“A történet 1999-ben kezdődött, a Boglya és a Koprive zenekarok első közös fellépésével a Güssingi Várjátékok “Landflucht” című előadásában. A tagok azt követően számos közös koncerten, táncházban, táncoskísérőben, bőgőtemetésen vettek részt, és a 13 éve tartó barátságot 2012-ben egy közös zenei fúzióval pecsételték meg. Stílusbéli határokat nem ismerve a zenekar a magyar és horvát népzenei motívumokat öltözteti egy teljesen új köntösbe a XXI. századi modern hangszerelésnek köszönhetően. Bemutatkozó hazai és külföldi telt házas koncertjeiket nagy várakozás előzte meg, és a várt siker még több felkérést hozott a UFO számára. Fesztiválok, falunapok, városi rendezvények közkedvelt fellépői.”

Itt pedig mutatunk két videót az UFÓ egy-egy korábbi produkciójáról.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!