Aktuális

Egy hónapon belül használható lesz a szupergyors internet

2019. augusztus 30.

Várhatóan egy hónapon belül üzembe helyezi a Telekom a Felsőcsatáron (is) kiépített szupergyors internet hálózatot – tájékoztatott Kratochvill Attila, a település polgármestere, aki tárgyalásokat folytat a szolgáltatóval.

Amint arról korábban már többször is beszámoltunk – legutóbb például itt -, megtörtént Felsőcsatáron a szupergyors adatátvitelre alkalmas vezetékes hálózat kiépítése, ami nem csak az internetezést, hanem a kábeles telefonhasználatot és a televíziós programok vételét is lehetővé teszi. A szolgáltató most azt ígéri, egy hónapon belül megkezdődhet az ingatlanok csatlakoztatása a rendszerhez.

Kratochvill Attila polgármester már többször tárgyalt ez ügyben a Telekom illetékeseivel, akik azt mondták a falu vezetőjének, hogy a munkatársaik heteken belül minden háztartást felkeresnek Felsőcsatáron, hogy személyesen tájékoztassák a lehetőségekről a leendő ügyfeleket. Elsősorban a Telekom webes felületén is elérhető csomagok közül lehet majd választania annak, aki igényli a szolgáltatást.

Mivel sokakat foglalkoztat az a kérdés, hogy el lehet-e majd érni az új hálózaton keresztül a horvát nyelvű televíziós programokat, a polgármester erre is várja a választ. Mivel a Telekom alapcsomagjai nem tartalmaznak ilyen szolgáltatást, külön kell megkeresni ennek a lehetőségét – fogalmazott a polgármester.

Egyelőre tehát senkinek nincs semmi dolga a szolgáltatás megrendelésével kapcsolatban, ugyanis a kínálat ismertetésével a Telekom munkatársai fognak majd bekopogtatni a lakásokba – az ígéret szerint szeptember folyamán.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!