Aktuális

Új autót kapott a kistérségi sürgősségi orvosi ügyelet

2019. október 8.

Új személygépkocsit kapott a szombathelyi székhelyű kistérségi sürgősségi orvosi ügyelet. A járművet az érintett települések polgármestereinek és orvosainak jelenlétében adták át a használóiknak Vasszécsenyben.

A megyei napilap online kiadásának tudósítása szerint cikluszáró ülését tartotta múlt szerdán a Szombathelyi Kistérség Többcélú Társulása Vasszécsenyben. Ezt követően adta át Zsolnai Zoltán elnök a kistérségi orvosi ügyeletnek vásárolt új Suzuki Vitara kulcsát Dankovits Józsefnek, a gépjárművezetők koordinátorának és dr. Nagypál Judit ügyeletvezetőnek.

Mint az elnök elmondta, 37 Szombathely környéki településről kereshetik fel a páciensek – mintegy 33 ezren – a kistérségnek a vasi megyeszékhelyen, a Szelestey utca 8. szám alatt lévő központi orvosi ügyeletét. Az ügyeleti feladatokat ellátó szakemberek munkáját segíti majd hosszú távon az újonnan vásárolt, teljes felszereltségű, négykerék-meghajtású autó, amire csaknem 6 millió forintot költöttek.

Kratochvill Attila felsőcsatári polgármester – aki szintén ott volt az autó átadásán – arról tájékoztatott, hogy a személygépkocsi megvásárlására fordított összeg egy része a többcélú társulásban érintett települések, köztük Felsőcsatár önkormányzatának befizetéseiből, továbbá az ügyeletnek juttatott állami támogatásból származik. A járművet hamarosan munkába is állítják.

A képet a vaol.hu-ról kölcsönöztük. Fotó: Unger Tamás

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!