Aktuális

Öt megválasztott képviselő alkotja a nemzetiségi önkormányzatot

2019. október 17.

Öt jelöltre lehetett szavazni vasárnap, ugyanennyi képviselőből alakulhat meg Felsőcsatáron a horvát nemzetiségi önkormányzat. A tagok: Cseri Tivadar, Pezenhoffer Antalné, Pezenhoffer Veronika, Sallérné Polyák Anna és Konczér Katalin.

Valamennyi jelölt a Magyarországi Gradistyei Horvátok Egyesülete képviseletében indult.

A nemzetiségi névjegyzékben Felsőcsatáron 134 választópolgár szerepelt, közülük 89 szavazott vasárnap. A szavazóköri jegyzőkönyv szerint minden szavazat érvényes volt. A jelöltekre leadott voksok száma így alakult:

  1. Sallérné Polyák Anna, 85 szavazat,
  2. Konczér Katalin, 83 szavazat,
  3. Pezenhoffer Veronika, 83 szavazat,
  4. Pezenhoffer Antalné, 72 szavazat,
  5. Cseri Tivadar, 71 szavazat.

Mivel Felsőcsatáron száz felett van a nemzetiségi névjegyzékben szereplő választópolgárok száma, ezért öt tagú lesz a horvát nemzetiségi önkormányzat. Amely az alakuló ülésén választja majd meg az elnökét és az elnökhelyettesét.

A nemzetiségi választók szavaztak a területi nemzetiségi képviselők listájára is, ezen egy szervezet, a Magyarországi Gradistyei Horvátok Egyesülete szerepelt. A 89 leadott szavazatból 13 érvénytelen volt, 76 pedig érvényes.

Az országos nemzetiségi önkormányzatra történő voksolásnál a két, listát állító szervezet között így oszlottak meg a voksok:

  1. Hrvati Horvátok Egyesület-Soproni “Cakav katedra” Egyesület, 40 érvényes szavazat,
  2. Magyarországi Horvátok Szövetsége, 42 érvényes szavazat.

Az országos listákra 89-en szavaztak, 7 szavazat érvénytelen volt, 82 pedig érvényes – derült ki a szavazóköri jegyzőkönyvekből.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!