Aktuális

Megtartotta alakuló ülését az új összetételű képviselő-testület

2019. október 30.

Kedden este a kultúrházban tartotta alakuló ülését a felsőcsatári önkormányzat új összetételű képviselő-testülete. A polgármester és a négy képviselő letette a hivatali esküt, majd átvették a megbízólevelüket. A grémium Takács Gyulát választotta meg alpolgármesternek.

Ünnepi külsőségek közepette tartotta meg alakuló ülését kedden este a kultúrházban a felsőcsatári önkormányzat új összetételű képviselő-testülete. Konczér Katalin polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd ismertette az alakuló ülés napirendjét, amit a testületi tagok egyhangúlag elfogadtak.

Elsőként a Helyi Választási Bizottság elnöke, Hölczl György számolt be a választási eredményekről. Bevezetőjében elmondta: Felsőcsatáron az önkormányzati választás érvényes és eredményes volt, az eredményekkel kapcsolatban a törvényes határidőig kifogás vagy észrevétel nem érkezett a bizottsághoz, így azok jogerőre emelkedtek. Ezután egyenként ismertette a választáson induló jelöltekre leadott szavazatok számát, majd bejelentette: az eredmények szerint Felsőcsatár polgármestere Konczér Katalin, a négy megválasztott képviselő pedig Takács Gyula, Pulczer Gábor, dr. Szabó Mihály és Feigl Konrád.

Hölczl György ezután arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy Feigl Konrád megválasztott képviselő október 17-én írásban lemondott a képviselőségről. A megüresedett képviselői helyet a Helyi Választási Bizottság határozata szerint a választási listán szereplő, a képviselőséghez kellő szavazatot szerzett Kállai Csaba Zoltán foglalhatja el. (Mivel a választáson induló jelöltek közül egyedül Feigl Konrád volt tagja az előző képviselő-testületnek, ám ő visszaadta a mandátumát, így ezentúl minden tekintetben teljesen új összetételű grémium vezeti a települést.)

A polgármester és a négy képviselő ezt követően – Horváth Eszter jegyző előolvasásával – ünnepélyesen letette a hivatali esküt, majd valamennyien átvették a megbízólevelüket a választási bizottság elnökétől. Az esküokmány aláírása után Konczér Katalin polgármester gratulált a képviselőknek.

A napirend szerint Konczér Katalin ismertette a polgármesteri programját (erre később visszatérünk), majd a testület megállapította a falu új vezetőjének tiszteletdíját és költségtérítését.

A vonatkozó rendelkezéseknek megfelelően a képviselő-testület a tagjaiból három fős ügyrendi bizottságot választott. Ennek elnöke dr. Szabó Mihály lett, a tagja pedig Pulczer Gábor és Kállai Csaba Zoltán.

Következett az alpolgármester megválasztása. Konczér Katalin polgármester Takács Gyula személyére tett javaslatot, aki elfogadta a jelölést. Az ügyrendi bizottság elnökének bejelentése szerint a titkos szavazással a képviselők három igen, egy nem és egy tartózkodás mellett választották meg Takács Gyulát Felsőcsatár község önkormányzata alpolgármesterének. Ezután az ő tiszteletdíjáról és költségtérítéséről szavaztak. Az alpolgármester bejelentette, hogy közösségi célokra lemond a tiszteletdíjáról, majd azt javasolta, hogy azt egy elkülönített bankszámlán gyűjtsék. A testület megállapította az önkormányzati képviselők tiszteletdíját is, amiről dr Szabó Mihály és Pulczer Gábor ugyancsak lemondott.

Az alakuló ülés hátralévő részében a polgármester az átadás-átvételről és folyamatban lévő ügyekről tájékoztatott.

További fotók az ünnepélyes alakuló ülésről a képgalériában.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!