Aktuális

Óvodások Szent Márton-napi lampionos felvonulása

2019. november 11.

Szent Mártonra, az egyházmegye védőszentjére emlékeztek pénteken a felsőcsatári óvodások. Az óvoda udvarán bemutatott játékos műsor után a szüleikkel együtt készített lámpácskákat tartva vonultak a templomig, majd vissza.

Hagyomány Felsőcsatáron, hogy lampionos felvonulással emlékeznek az óvodások Szent Mártonra, az egyházmegye védőszentjére. Péntekre időzítették az idén ezt a szokást.

Délutánra szülők sokasága érkezett az intézménybe, hogy a családok együtt készítsék el azokat a kis lámpácskákat, amelyek a sötétedés után megvilágítják a felvonulókat az óvodától a templomig és vissza. Az idén sűrű ködesés nehezítette a megemlékezés zavartalan lebonyolítását, de így is megtartották a programot.

Ami rövid műsorral kezdődött az óvoda udvarán. A kicsik libás játékokkal hangolódtak az eseményre.

A bemutató után Inzsöl Richárd káplán szólt az egybegyűltekhez. Mint elmondta, azért vannak az ünnepek, hogy azok kicsit kizökkentsenek bennünket a hétköznapokból. Ugyanakkor fontos az is, hogy közösségben éljük meg ezeket az alkalmakat. Az atya arra buzdított, hogy az ünnepeink – így a Szent Márton-megemlékezés is – vidámságban, jó hangulatban teljenek, hiszen azok csak így válnak valódi közösségi élménnyé az életünkben.

A lampionos felvonulást ezúttal is a Rozmaring énekkar tagjai vezették, alkalomhoz illó dalokkal színesítették a menetet. Visszaérve a Szülői Munkaközösség tagjainak jóvoltából libazsíros kenyérrel és süteményekkel vendégelték meg az óvodában az ünneplőket.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!