Aktuális

Nyilvános, kódolatlan Wi-Fi a kultúrház környezetében

2019. november 20.

Nyilvános, bárki számára ingyenesen elérhető, kódolatlan internet csatlakozást épített ki a Telekom a felsőcsatári kultúrház déli homlokzatán. Az internet elérés az épület 150-200 méteres körzetében lehetséges.

A nagy sebességű internet használatot lehetővé tevő optikai kábelrendszer kiépítését követően plusz szolgáltatást is elindított az elmúlt napokban Felsőcsatáron a Telekom. Bár a kultúrház nyugati oldalán korábban elhelyezett hasonló berendezés – a könyvtári szolgáltatások részeként – eddig is ingyen kínálta a Wi-Fi szolgáltatást, amit a 03806210 (könyvtár) kód beírása után lehetett használni. Persze csak bizonyos távolságban, mintegy 100 méteres sugarú körben.

Ez bővült most ki egy sokkal gyorsabb internet eléréssel, ami ráadásul kódolatlan, tehát az okoseszközök automatikusan képesek csatlakozni a most kiépített Wi-Fi-hez. A wifi (Wi-Fi) egy olyan technológiai megoldás, ami vezeték nélkül, rádióhullámokkal teszi lehetővé az internetre történő csatlakozást. A kultúrházon elhelyezett, egymást kiegészítő két berendezés segítségével immár egy nagyjából 150 méter sugarú körben az egész épület körül bárki ingyen rácsatlakozhat az internetre.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!