Aktuális

Templomi kórushangverseny – adventi hangulatban

2019. december 9.

Az idén is nagy sikerrel rendezte meg a hagyományos adventi templomi kórushangversenyét Felsőcsatáron a helyi Rozmaring énekkar és a horvát nemzetiségi önkormányzat. Négy kórusnak tapsolt a templomi közönség.

A délelőttről vasárnap délutánra áthelyezett szentmisét követően Konczér Katalin, a vendéglátó Felsőcsatár polgármestere köszöntötte a résztvevőket, a meghívottakat és az érdeklődőket. Megköszönte mindazoknak a segítségét, akik részt vettek a szervezésben, illetve akik felkészítették és elkísérték a rendezvényre a kórusokat, lehetővé téve ennek a szép adventi hagyománynak a folytatását.

Ugyancsak köszöntőt mondott – horvát nyelven – a helyi nemzetiségi önkormányzat elnöke, Sallérné Polyák Anna, külön üdvözölve a megjelent polgármestereket, kórusvezetőket, nemzetiségi vezetőket és a felsőcsatári iskola igazgatóját.

Elsőként a vendéglátó Rozmaring énekkar adott elő alkalomhoz illő, horvát nyelvű énekeket, zárásként pedig magyarul is megmutatták az énekbeli tudásukat. Orgonán közreműködött Inzsöl Richárd káplán. Az atya a következő fellépő, a horvátlövői Slavuj énekkar műsorában is részt vett, ők zenekari kísérettel mutatták be ugyancsak horvát nyelvű dalaikat.

Harmadikként a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola énekkara szerepelt, a diákok horvát és magyar nyelvű versekkel, továbbá furulyaszóval is színesítették a programjukat. Végül a nardai énekkar nagyszerű műsorának tapsolt a templomi közönség.

A kórusok együtt éneklése az idén is meghitt hangulattal járult hozzá az adventi készülődéshez, a karácsonyváráshoz.

A szervezők a hangverseny után vendégül látták a résztvevőket a kultúrházban.

Még több képet a galériában lehet megnézni.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!