Aktuális

A nyugdíjas klub évzárója – rendőri tanácsokkal

2019. december 17.

Évzáró foglalkozását tartotta meg múlt pénteken a megszokott helyén, a kultúrház klubhelyiségében a felsőcsatári nyugdíjas klub. Vendége is volt az összejövetelnek: Németh Attila rendőr főtörzsőrmester, körzeti megbízott.

Az immár csaknem három éve megalakult felsőcsatári nyugdíjas klub az idén is szinte minden hónapban tartott foglalkozást. Az évzáró összejövetelre múlt pénteken kosarakkal, táskákkal érkeztek a klubtagok, házi finomságokat, süteményeket, italokat hoztak magukkal, hogy elbúcsúztassák az óévet és köszönetet mondjanak egymásnak a kellemesen eltöltött alkalmakért.

Az évzáró klubfoglalkozáson részt vett Konczér Katalin polgármester is, aki a képviselő-testület nevében köszöntötte az idős embereket.

De volt egy másik vendége is az összejövetelnek: Németh Attila rendőr főtörzsőrmestert, körzeti megbízottat dr. Szabó Mihály önkormányzati képviselő, a nyugdíjas klub vezetője kérte fel előadás megtartására. Ez pedig arról szólt, hogyan óvhatják, védhetik meg magukat az idős emberek a tolvajoktól, a csalóktól.

Mint a körzeti megbízott elmondta, trükkös átverésekkel ma is gyakran akad dolguk a rend őreinek. A “nagymama-unoka” sztorikkal sajnos még mindig sok jó szándékú embert tudnak megtéveszteni. Arról van szó, hogy ismeretlen telefonálók – a nagyszülő unokájának adva ki magukat – esetenként több százezer forintot képesek kicsalni a megtévesztett nagymamáktól azzal a mesével, hogy bajba került az unokájuk, és szorult helyzetéből csak úgy tud kikeveredni, ha hozzájut egy nagyobb összeghez. A pénzért aztán az ismeretlen telefonáló házhoz is megy…

Németh Attila mindenkinek azt tanácsolta: legyen óvatos és körültekintő. És mielőtt bárkinek pénzt adna, előtte inkább hívja a rendőrséget. Felsőcsatáron 15 percen belül megérkezik a segítség, ha valaki bajban van. És persze nem csak akkor, ha az imént ismertetett pénzlenyúlási kísérlettel találkoznak, hanem minden olyan estben, amikor úgy érzik, veszélyben a biztonságuk.

Ez egyébként nem csak az idős emberekre vonatkozik, hanem minden lakosra. Kár, hogy az előadásra szóló, itt közzétett felhívásra a klub tagjain kívül senki se volt kíváncsi. Pedig sok megszívlelendő tanácsot adott a körzeti megbízott.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!