Aktuális

Átmenetileg korlátozzák a hulladékszállítást a szőlőhegyen

2020. január 22.

A Hegy utca közlekedési viszonyaira tekintettel átmenetileg nem tudják vállalni a házhoz menő kommunális és szelektív hulladékgyűjtést a felsőcsatári szőlőhegyen – olvasható a szolgáltató közleményében.

A Felsőcsatáron hulladékszállítást végző STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-nek a Toronyi Közös Önkormányzati Hivatalhoz eljuttatott tájékoztatója szerint a szolgáltató a Hegy utca közlekedési viszonyaira tekintettel átmenetileg nem tudja vállalni a házhoz menő kommunális és szelektív hulladékgyűjtést a felsőcsatári szőlőhegyen.

Mint írják, a települési önkormányzattal egyeztetve, az intézkedés visszavonásáig úgynevezett hulladékgyűjtési pontot jelöltek ki. Ennek helye a volt Cziczer-ház (jelenleg Vasfüggöny múzeum) előtti parkoló.  Ide kell kihelyezni a kommunális hulladékgyűjtő edényeket (kukákat) és a szelektív hulladékok gyűjtésére szolgáló zsákokat a gyűjtés napján reggel 5 óráig. Ugyanakkor a parkolóig felvezető aszfaltos út mellé kirakott edények ürítése és a szelektív zsákok gyűjtése a házak előtti szokott helyükről történik.

Az intézkedés a kommunális hulladék elszállítása esetében már érvényben van, míg a szelektív hulladékokat február 25-étől gyűjtik a fent megjelölt módon. A gyűjtőpontról egyébként csak az edényben gyűjtött hulladékot és az emblémás hulladékgyűjtő zsákokat szállítják el. Ezért a szolgáltató felhívja az érintettek figyelmét, hogy azok a lakosok, akik a gyűjtőponttól távolabb laknak és számukra nem megoldható az edények kihelyezése, a szerződésük függvényében, korlátozott darabszámban az STKH szombathelyi hulladékudvarában lakcímkártya alapján tudnak vásárolni kedvezményes áron (200 Ft/db) kommunális hulladékgyűjtő zsákot. Cím: Szombathely, Külső Söptei út, Paintball pálya mellett. Nyitva tartás: kedd: 8-15.30, csütörtök 8-15.30, minden hó 3. szombatja 8-15.30.

A szelektív zsákok éves mennyiségét egyébként a január 28-ai szelektívhulladék-gyűjtés alkalmával juttatják el az érintettekhez.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!