Aktuális

Hét számjegyű segítség a tüdőtranszplantációra váró fiúnak

2020. február 4.

Sikeres és eredményes volt az összefogás: hét számjegyű összeg gyűlt össze az elmúlt hétvégén Toronyban megrendezett jótékonysági teremlabdarúgó tornán Szigeti Bence gyógykezelésének támogatására.

Sportegyesületek, önkormányzatok, cégek és magánszemélyek – sportolók, faluvezetők, politikusok – összefogásával rendeztek jótékonysági teremlabdarúgó tornát az elmúlt hétvégén Toronyban Szigeti Bence gyógykezelésének támogatására. A Felsőcsatári KSK ifjúsági csapatának húszéves játékosa egy veleszületett betegségben szenved, tüdőtranszplantációra vár. A focitorna szervezői, az összefogás résztvevői azt a célt tűzték ki, hogy anyagilag támogatják a fiatalembert és a családját. A kezdeményezés sikeres és eredményes volt – derül ki a vaol.hu tudósításából, ugyanis a jótékonykodás nyomán egy hét számjegyű összeggel tudták segíteni a fiú gyógykezelését.

Kiss András, az esemény főszervezője a lapnak elmondta: amikor január elején tudomásukra jutott, hogy Bencének műtétre lesz szüksége, úgy döntöttek, hogy szerveznek egy jótékonysági tornát, így végül 24 csapat – köztük egy osztrák – 240 sportolóját sikerült megnyerni a jó ügynek. A jótékonysági kezdeményezéshez időközben dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő mellett a választókerület 11 településének – Balogunyom, Nárai, Horvátlövő, Pornóapáti, Vaskeresztes, Felsőcsatár, Narda, Bucsu, Dozmat, Sé, Torony – polgármesterei is csatlakoztak, akik összesen félmillió forintot ajánlottak fel.

A vasárnapi ünnepélyes díjátadón ott volt az érintett, Szigeti Bence is, aki a vaol.hu felvételén középen látható.

A teljes cikket itt lehet elolvasni.

Itt pedig a teremtorna plakátját mutatjuk, amelyiken a rendezvényt támogató cégeket, vállalkozásokat lehet megtekinteni.

Bence, gyógyulj meg!

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!