Aktuális

Telefonáljon, mielőtt elindulna a központi orvosi ügyeletre!

2020. március 18.

Csak az ügyeletes orvossal történő előzetes telefonos egyeztetést követően, annak utasítása alapján induljanak el a betegek, amennyiben úgy érzik, hogy orvosi ellátásra van szükségük a szombathelyi központi orvosi ügyeleten!

Egyebek mellett ezt az intézkedést is tartalmazza a Szombathelyi Kistérség Többcélú Társulásának elnöke, Zsolnai Zoltán által a térség polgármestereinek és jegyzőinek küldött tájékoztató levele, amit itt lehet elolvasni:

Időközben dr. Wächter Walter László megyei tisztifőorvos is ajánlásokat fogalmazott meg az orvos-beteg találkozásokkal kapcsolatban a koronavírus járvány idejére.

Ebben a többi között azt tanácsolja, hogy a háziorvosok lehetőleg előjegyzés alapján dolgozzanak. A fertőző betegek vagy a betegségre gyanús páciensek ellátását célszerű időben elkülöníteni, egyéb betegek ellátása utánra időzíteni. A várakozók számát korlátozzák, egyszerre annyian legyenek a betegváróban, hogy egymástól legalább két méter távolságban tudjanak helyet foglalni. A személyes megjelenést nem igényló ellátást (beutalók, receptek, igazolások, leletek megbeszélése stb.) a páciensek telefonon, illetve elektronikusan vegyék igénybe. Ajánlja az orvosoknak, hogy a légúti panaszokkal jelentkező betegeket telefonon kérdezzék ki.

További részletek a háziorvosi rendelő ajtaján elhelyezett tájékoztatón olvashatók.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!