Aktuális

Hétköznap nincs sürgősségi fogászati ügyeleti ellátás

2020. március 25.

Megváltozott rendben működteti március 19-étől a fogászati ügyeleti ellátást Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata – tájékoztatta a megyei tisztifőorvos a városkörnyéki települések polgármestereit.

Dr. Wächter Walter László megyei tisztifőorvosnak a térség polgármestereihez eljuttatott tájékoztató leveléből kiderül, hogy Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a koronavírus járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel 2020. március 19-étől megváltozott rendben működteti a megyeszékhelyen lévő, Wesselényi utcai fogászati ügyeleti ellátást.

A változás lényege, hogy a hétköznapi ügyelet teljes egészében megszűnt. Sürgős esetben a fogászati ellátás csupán hétvégén, munkaszüneti, illetve ünnepnapon reggel 8 és délután 2 óra között érhető el. Ráadásul csak azon települések lakói vehetik igénybe a sürgősségi ügyeletet, amely települések erre vonatkozó megállapodást kötöttek a szombathelyi önkormányzattal, továbbá amely település fogorvosa részt vállal az ügyeleti szolgálat munkájában.

A tisztifőorvos egyidejűleg felszólította a Vas megyei fogászati alapellátásban dolgozó orvosokat a fennálló helyzet megoldásában való együttműködésre.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!