Aktuális

Gyermekrajzokat várnak Vas megye címerállatáról, Fülöpről

2020. május 12.

Óvodásoknak és alsó tagozatos általános iskolásoknak jelent meg rajzpályázat, aminek központi alakja Vas megye címerállata, a nemrégiben Fülöp névre keresztelt strucc. A rajzok online beküldésének határideje május 24-e, vasárnap.

A rajzpályázat apropóját az adta, hogy illusztrációkkal gazdagon díszített mesekönyv jelent meg a közelmúltban Fülöp savariai kalandjai címmel, amiről a szerző, Kőszegi-Arbeiter Anita erre a célra létrehozott weboldalán, itt lehet bővebben olvasni. Nem mellesleg digitális vagy nyomtatott változatban ugyanitt online meg is rendelhető a könyv, ráadásul most minden megvásárolt példány árából 500 forintot a szombathelyi Markusovszky Kórháznak adományoznak.

Visszatérve Fülöpre, a struccra, Vas megye címerállatára, dióhéjban ezt lehet róla tudni:

“Ő itt mesénk hőse, Fülöp, a legkíváncsibb strucckölyök. Mindjárt leesik az állad: képzeld, ő egy címerállat! Megtudta, hogy Vas megyében a címernek közepében ő áll, szájában patkóval. Nem tarthatták még hat lóval sem vissza, rögtön útra kelt, ment míg Szombathelyre nem lelt! Szilárdan elhatározta, addig keres, míg megmondja neki végre valahára valaki, hogy az ő lába, meg az egész kecses teste hogy került be a címerbe. Csücsülj le, én melléd ülök, s nézzük, mire jutott Fülöp!”

Hát erről szól a mese, s ehhez a kalandos úthoz kapcsolódik az óvodásoknak és alsó tagozatos általános iskolásoknak szóló rajzpályázat is. A gyerekeknek azt kell elképzelniük és lerajzolniuk, hogy Fülöp az ő településükre, falujukba is ellátogat, igyekezve megismerni a megyeszékhely, Szombathely környékét.

Ha elkészül a rajz, azt beszkennelve vagy lefotózva kell elküldeni a savariamese@gmail.com e-mail címre május 24-ig.

“Írd meg a neved és hány éves vagy! És hogy Fülöp minden nevezőnek tudjon kedveskedni, a címedet se felejtsd el! Jelige: Fülöp Savariában” – adnak további útbaigazítást a pályázat kiírói. Mindenki egy rajzzal készülhet a versenyre.

Az ovis és az iskolás rajzokat külön kategóriában díjazzák. Minden beküldő ajándékot kap, és a legjobbak ajándékcsomagot is nyerhetnek. És nem csak a zsűri fog szavazni, hanem a Facebook közönsége is.

Rajta, felsőcsatári gyerekek, rajzoljátok le, mit láthat Fülöp, ha eljön a falutokba!

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!