Aktuális

Eredményhirdetés és éremosztás nélkül ért véget a labdarúgó bajnokság

2020. május 14.

Nem hirdetnek eredményt és ennek megfelelően nem lesz éremosztás sem a koronavírus járvány miatt hozott intézkedések következtében felfüggesztett megyei labdarúgó bajnokságokban – közölte Dobány Lajos, az MLSZ Vas Megyei Igazgatóságának vezetője.

Valamennyi bajnoki és kupasorozat le lett zárva, az elmaradt és a hátralévő mérkőzéseket már nem játsszák le a csapatok – nyilatkozott Dobány Lajos, az MLSZ Vas Megyei Igazgatóságának vezetője a vaol.hu megyei hírportálnak. Hozzátette: A bajnoki táblázatok a jelenlegi állapotuk szerint rögzültek. De nincsenek végső helyezések, nincsenek bajnokok, nincsenek végeredmény alapján feljutók és kiesők, valamint nincs érem- és oklevél­díjazás sem. Ez természetesen vonatkozik a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Déli csoportjára is, ahol a Felsőcsatári KSK érdekelt.

A továbbiakról szólva Dobány Lajos kifejtette: Hogy mikor kezdődik az átigazolási szezon, meddig kell nevezni és mikor kezdődnek a következő, 2020/2021-es versenysorozatok, arról az MLSZ elnöksége hozhat határozatot. Amint ez megtörténik, rögtön tájékoztatást adnak a sportszervezeteknek, addig türelmet kérnek. A jövőt segítve egyelőre a fényképcseréket tudják intézni a csapatvezetők.

A jelenleg érvényben lévő közegészségügyi intézkedésekre reagálva kifejtette: Az esetleges edzések, edzőmérkőzések nem tartoznak az MLSZ illetékességébe. Amennyiben a klubok edzenek, felkészülési mérkőzéseket szerveznek le, követniük kell a vonatkozó általános előírásokat, kormányrendeleteket. Az egészségügyi vészhelyzet ideje alatt a sportszervezetek kizárólag saját felelősségükre szervezhetnek edzőmérkőzést, az MLSZ hivatalos edzőmérkőzéseket nem regisztrál, játékvezetőket edzőmérkőzésekre nem biztosít.

  • Arra kérem a csapatvezetőket, hogy körültekintő, bölcs és önkorlátozó döntését hozzanak ebben a témában – zárta a szavait Dobány Lajos.

A történelmi hűség kedvéért azért e helyen is rögzítsük: a járvány miatt félbeszakadt 2019/2020-as bajnokság során 18 fordulót bonyolítottak le a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Déli csoportjában. A Felsőcsatári KSK 16 meccset játszott, négy alkalommal hagyta el győztesen a pályát, kétszer ikszelt, tízszer pedig vereséget szenvedett. 14 pontot gyűjtött, a játékosai 27 gólt lőttek, míg az ellenfél 38 alkalommal talált be a csapat hálójába.

A legtöbb találat, szám szerint hat Kopácsi Gergely (képünkön) nevéhez fűződik.

A csapat a 11. helyen fejezte be a félbeszakadt bajnokságot.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!