Aktuális

Ezt láttuk, amikor körbejártuk a falut – Tegyen egy sétát Ön is! (1.)

2020. május 26.

A koronavírus járvány miatt hozott korlátozó intézkedések enyhítése ma már mindenki számára lehetővé teszi, hogy az elmúlt hetek elzártságából, a virtuális térből végre visszatérjünk a valóságba. Az alábbi összeállítás amolyan kedvcsináló az újdonságok felfedezéséhez.

Tegyünk egy sétát Felsőcsatáron, szemezgessünk a képek segítségével, mi minden történt a faluban az elmúlt csaknem három hónapban! Mert az élet nem állt le.

Ahogy Inzsöl Richárd káplán a hegyi kápolna múlt hétfői búcsúján bemutatott szentmisén elmondott szentbeszédében fogalmazott: a járvány miatti kényszerű bezártság vele együtt sokakat arra tanított meg, hogy újra felfedezzék a teremtett világot, a természet csodáit, mindazt, amit talán eddig is láttunk, mégse éreztünk indíttatást arra, hogy kellően megcsodáljuk.

Kezdjük a sétánkat Alsócsatáron, a település észak-nyugati bejáratánál, a tavaly felújított Fájdalmas Krisztus-szobornál! A szobor tavaly novemberi megáldásáról itt írtunk.

A település legrégebbi szobrának környezete szépen rendezett, virágosított, és egy ideje már meg is lehet pihenni az itt elhelyezett padon.

Az Arany János és a Petőfi Sándor utca találkozásánál, a régi játszótér helyén kialakított kerékpáros pihenőhely az elmúlt hetekben elnyerte végső formáját. Tavaly júliusban ezt írtuk a létesítményről. A kivitelező – az eredeti terveknek megfelelően – a tavasszal fűzlugast is telepített a pihenőhely bejáratához, ennek a hajtásai azóta már szépen mutatkoznak.

A kerékpáros pihenőhely egy négy településre kiterjedő pályázat nyomán jött létre. A projekt zárása az elmúlt héten volt, erről a megyei napilap internetes kiadása itt számolt be.

Ha már kerékpározás: az Arany János utcában továbbhaladva készítettük ezt a fotót:

A sportpályán március közepe óta nem volt hivatalos labdarúgó mérkőzés, ám a gyepet az elmúlt hetekben is folyamatosan gondozták. Szépen mutat a felújított sportöltöző is, amelynek bejáratát felirat is díszíti. (Ez a képen nem igazán látszik…)

Az Arany János utca végén lévő utcanévtáblák között már nincs ott a Néphadsereg utca felirata, miután – ahogy arról egy korábbi bejegyzésünkben beszámoltunk – megváltozott a közterület elnevezése.

A polgármesteri hivatal épülete felé haladva szembetűnő, hogy még mindig eladó az egykori határőr laktanya épülete. Erről itt írtunk tavaly augusztusban. A jelek szerint az ingatlanra még nem érkezett meg a vevő. Itt jegyezzük meg, hogy több felsőcsatári lakóházon is láttunk “Eladó” feliratot.

Mai sétánkat a mindig rendezett József Attila utcában fejeztük be. Ezzel a képpel invitáljuk ide is azokat a felsőcsatáriakat, akik szívesen sétálgatnak a faluban.

Holnap folytatjuk. Tartsanak velünk akkor is!

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!