Aktuális

Új időpontja van az idei lovas hűségtúrának: július 10-12.

2020. június 23.

Nem a megszokott időpontban, tehát június utolsó hétvégéjén, hanem két héttel később, július 10-12-én tartja az idén a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület a lovas hűségtúráját, ami természetesen érinti Felsőcsatárt is.

A szervezők a koronavírus járványra, az azzal összefüggő közegészségügyi előírásokra hivatkozva halasztották el a hűségtúra időpontját. Korábban, április közepén még feltételes módban írtuk ezen a helyen, hogy talán az idén se marad el a program. És nem is marad el. Már csak azért is ragaszkodtak a szervezők a megtartásához, hiszen két kerek évforduló különös aktualitást ad az idei lovas hűségtúrának. Egyrészt száz éve írták alá a trianoni békediktátumot, másrészt az idei a tizedik alkalom, amikor az emlékezők az amúgy szintén tíz éves Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület szervezésében sorra járják a hűség falvait, köztük Felsőcsatárt.

A teljes programot itt lehet elolvasni. Most csak a Felsőcsatárra vonatkozó részt emeljük ki.

Július 11. (szombat)

12 óra 30 perc
Érkezés Felsőcsatárra
Ebéd, pihenő

15 óra
Koszorúzás az emlékműnél
Ünnepi felvonulás a Szombathelyi Fúvós Zenekar felvezetésével
Ünnepi műsor a színpadon
Szombathelyi Fúvós Zenekar
Polgármesteri köszöntő
Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő ünnepi beszéde
Hagyományőrzők műsora

Az érdeklődők a +36/20/7703955-ös telefonszámon és a skpt@freemail.hu e-mail címen jelentkezhetnek. A lovastúra fővédnöke továbbra is dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!