Aktuális

Gráczer Flóra Patrícia az iskola “Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetettje

2020. június 25.

A hatodik osztályos Gráczer Flóra Patrícia kapta az idén a felsőcsatári iskola “Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetését, míg a második osztály a legjobb tanulmányi átlaggal tűnt ki a “mezőnyből”. Mindez az intézmény tanévzáróján kapott nyilvánosságot.

Ahogy azt a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola idei tanévzárójára szóló meghívóban jeleztük: rendhagyó volt az idei esemény a koronavírus járvány miatt fenntartott járványügyi intézkedések következtében. A szülők nem mehettek be az osztálytermekbe, a diákok pedig két napon, két helyszínen és kizárólag az osztálytermeket használva vehették át a bizonyítványaikat. Az intézményvezető beszédét pedig online közvetítették.

Ahogy az ünnepséget bevezető Himnuszt és az ilyenkor szokásos, magyar, horvát és német nyelven elhangzott, alkalomhoz illő verseket is.

Szegleti Veronika bevezetőjében elmondta: “Egy kicsit rendhagyó az idén ez a tanévzáró ünnepély helyett megvalósított találkozási alkalom éppúgy, mint e tanév is volt. Rendhagyó, ám egyben mégis sikeresnek mondható. Hiszen minden év végén e napon szoktunk számot vetni  mindazzal, amit célul tűztünk ki az évnyitó alkalmával vezetőként, pedagógusként, gyermekként és szülőként egyaránt. Számot vetnünk önmagunkkal és fogadalmainkkal, értékelni mindazt, amit teljesítettünk az elmúlt 180 tanítási nap folyamán. Bizton állíthatom, hogy ez alatt az idő alatt nem csupán a meghatározott kihívásoknak, hanem egyéb, előre nem látható megpróbáltatásoknak is sikerült maradéktalanul megfelelnünk. Értem itt a mindannyiunkat megrendítő, megállító járványügyi helyzet kialakulását és a digitális munkarendben végzendő feladatokhoz való alkalmazkodást.”

Majd rátért az eredményekre:

“Iskolánk össz tanulmányi átlaga 4,20 lett, ami kifejezetten jónak mondható. A legjobb tanulmányi osztály 4,81-os lett, amellyel a 2. osztályosok állhatnak a dobogó legmagasabb fokára. A felsősök közül a 4,31 lett a legjobb, ezt a 5. osztályosok érték el. A legjobb magatartású az 1. osztály lett 4,7-del, de az elsősök voltak a legszorgalmasabbak is 5.00-del. Iskolánkban kiváló teljesítményéért 28 diák kaphat a bizonyítványával együtt könyvjutalmat, ebből 19 gyermek magatartása is példamutató volt a tanév során. Egy nyolcadik osztályos diákunkat pedig nevelőtestületi dicséretben részesítjük több tantárgyból is elért kimagasló eredményéért. A 2020-as év “Jó tanuló, jó sportoló”-jának nevelőtestületünk a 6. osztályos Gráczer Flóra Patríciát választotta.”

Az intézményvezető kitért a művészeti és sportsikerekre is, majd vetített képek segítségével idézte fel, mi minden történt az iskolában az elmúlt tanévben. Beszéde végén pedig így fogalmazott:

“Mindannyian hosszú nyári szünetre készültök. Kérlek titeket, vigyázzatok magatokra! Okosan és figyelmesen játszatok és közlekedjetek, nem feledve, hogy vigyáznotok kell nem csupán a saját, hanem környezetetek épségére is. Használjátok ki a jó idő adta lehetőségeket, és ha lehet: kerüljétek el a mobiltelefon-nyomkodást, a számítógépet a nyári szünetben. Szerintem használtátok eleget ezeket a kütyüket az elmúlt hónapokban. Inkább mozogjatok, beszélgessetek egymással, olvassatok, játszatok a friss levegőn, hogy valódi feltöltődéssel indulhassatok majd neki a következő tanévnek.”

A bizonyítványokat és az okleveleket az osztályfőnökök adták át a diákoknak ezen a rendhagyó tanévzárón.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!