Aktuális

Száznál több új könyv érkezett a felsőcsatári könyvtárba

2020. július 2.

Egészen pontosan százhat új kiadású könyv, köztük felnőtteknek és gyermekeknek szóló kiadvány, továbbá néhány dvd film és cd-re rögzített hangjáték érkezett a felsőcsatári könyvtárba, ahol holnaptól ezek is kikölcsönözhetőek.

A könyvtári élet újraéledését jelzi, hogy új dokumentumokat küldött a felsőcsatári könyvtárba az intézmény ellátója, a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár. A könyvek eredetileg március elején érkeztek volna, ám közbeszólt a koronavírus járvány és az azzal összefüggésben meghozott korlátozó intézkedések sora, így csak most, nyár közepétől válogathatnak az olvasók az új dokumentumok között.

A száznál több kötet mintegy egyharmada a felnőtteknek, egyharmada pedig a gyermekeknek szóló olvasnivaló, a maradékot pedig horvát nyelvű könyvek teszik ki. Ez utóbbiak között van például a válogatott horvát labdarúgóról, Luka Modrićról szóló életrajzi jellegű mű, valamint számos egyéb érdekes olvasmány. A magyar nyelvű kötetek közül a csernobili atomerőmű katasztrófájáról szóló riportot érdemes kiemelni.

Az új szerzemények péntektől kölcsönözhetők a felsőcsatári könyvtárban, ami keddenként délután 2-től 5-ig, péntekenként pedig délután 3-tól 6-ig tart nyitva. A járványhelyzet miatt a könyvtárban továbbra is korlátozott számú olvasó tartózkodhat, és kötelező a szájmaszk használata.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!