Aktuális

Mutatjuk a hűségtúra szombati felsőcsatári állomásának programját

2020. július 6.

Tizedik alkalommal rendezi meg a hűségtúrát az elkövetkezendő hétvégén a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület, az esemény védnöke Fekete Péter államtitkár és dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke.

Amint arról egy korábbi bejegyzésünkben már beszámoltunk, a közegészségügyi-járványügyi intézkedések miatt a korábbi évekhez képest két héttel később, július második hétvégéjén rendezi meg hűségtúráját a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület. Ez az idén is érinti Felsőcsatárt, ahová a túrázók előre láthatóan július 11-én, szombaton délután háromnegyed 3-kor érkeznek meg a szomszédos településről, Nardáról.

A programterv szerint 3 órakor koszorúzás lesz az első és második világháborús hősök emlékművénél, majd a menet a Szombathelyi Fúvószenekar felvezetésével – végighaladva a fél falun – az ünnepi program helyszínére, a Pinka Smoke előtti térre vonul. Ott a nyitány után Konczér Katalin, Felsőcsatár polgármestere köszönti az egybegyűlteket, majd az esemény két védnöke, Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, valamint dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője mond beszédet.

A kulturális programban tíz fellépő szerepel, köztük a felsőcsatári óvodások, a helyi ifjúsági tánccsoport és a Rozmaring énekkar tagjai lépnek színpadra. A rendezvény látogatói a hűségtúrán résztvevő települések főzőcsapatai által a helyszínen készített tájjellegű ételeket kóstolhatják meg.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Íme, a rendezvény plakátja:

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!