Aktuális

Videófilmen a felsőcsatári iskola elmúlt tanévének történései

2020. július 8.

Tizenkét perces videófilmet tett közzé a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola a honlapján az intézmény elmúlt tanévének legfontosabb történésein készült fotók és mozgóképek felhasználásával. Érdemes végignézni.

Március közepéig, a digitális tanrend bevezetéséig a megszokott kerékvágásban zajlott a tanév a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolában. Több száz fotó készült a tanrendhez kapcsolódó, illetve az azt kiegészítő szabadidős-közösségi eseményekről. Köztük például a magyar népmese napjáról, a Fekete István Állatvédő Egyesület látogatásáról, az őszi papírgyűjtésről, az október 23-ai megemlékezésről, a budapesti kirándulásról, a nemzetiségi és a pályaorientációs napról, a testvériskolai látogatásról, a karácsonyi műsorról, a furulyakoncertről, a farsangi mulatságról – amivel lényegében befejeződtek az iskolában a közös programok. Március 16-ától ugyanis a járványügyi korlátozások miatt otthoni tanulással folytatódott és fejeződött be a tanév. Ezt az időszakot az üres osztályterekben készült felvételek és a diákok által az otthoni tanulásról küldött fotóik teszik emlékezetessé.

A 2019/2020-as tanévre visszatekintő videós összeállítás elején Szegleti Veronika intézményvezető ajánlotta a filmet a gyerekek, a pedagógusok, a szülők, a támogatók és a fenntartó figyelmébe.

“Ezzel a rövid összeállítással szeretném megköszönni mindenkinek, aki a felsőcsatári iskola életében az elmúlt tanévben bármilyen módon segédkezett. Tisztelettel köszönöm a munkájukat, a támogatásukat” – fogalmazott az intézményvezető.

A film végén pedig mindenkinek jó pihenést kívánt a nyári szünetre és jó egészséget az elkövetkezendő időszakra.

Az összeállítás készítője az iskola pedagógusa, Kecskés Ákos volt.

Íme, a film:

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!