Aktuális

Mikor és hogyan tud segíteni az önkormányzat a karantén idején?

2020. szeptember 16.

Ahogy tavaszi időszakban számos alkalommal előfordult, úgy a koronavírus járvány jelenlegi és várható szakaszában is az önkormányzat segítségére szorulhatnak azok a személyek, akiknél a járványügyi hatóságok karantént rendelnek el.

Konczér Katalin, Felsőcsatár polgármestere a járványügyi helyzetre tekintettel fontosnak tartotta annak tisztázását, milyen esetekben és milyen segítséget kaphatnak az önkormányzattól a hatósági karanténba helyezett személyek.

Először is: az érintetteknek a rájuk vonatkozó karantént elrendelő járványügyi hatóságnál kell jelezniük, hogy – amennyiben nincs olyan családtagjuk, akikre az ellátásuk során számíthatnak – önkormányzati segítségre szorulnak.

Ilyen esetekben – miután az érintett személy karanténba vonul – a területileg illetékes önkormányzat értesítést kap a járványügyi hatóságtól, ami tartalmazza az illető nevét, lakcímét (tartózkodási helyét) és a karantén időpontját.

Az önkormányzat pedig ennek ismeretében felveszi a kapcsolatot a karanténba helyezett személlyel, és gondoskodik az illető gyógyszereinek kiváltásáról és a napi bevásárlásról.

A lényeg tehát, hogy mindenki ott kérje az önkormányzat segítségét, ahol számára a karantént elrendelték – erősítette meg a polgármester.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!