Aktuális

Fotókon a múlt és a jelen – Pályázat családoknak, közösségeknek, egyéneknek

2020. szeptember 17.

100 év, 100 fotó, 100 élet címmel hirdetett pályázatot a Nemzeti Művelődési Intézet azzal a céllal, hogy képek segítségével mutassák be az elmúlt 100 éven átnyúló emberi kapcsolatokat, elődeink történeteit az 1920-as évektől napjainkig.

A pályázati kiírás közösségekhez, családokhoz és egyénekhez egyaránt szól, bárki pályázhat életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül. A képeket négy kategóriában várják, egy jelentkező maximum 10 digitális vagy digitalizált fényképet adhat be az erre a célra kialakított online felületen, amit itt lehet elérni.

A képek beküldési határideje: 2020. október 11-e. A legjobb fotókat és a hozzájuk tartozó történeteket díjazzák, kategóriánként első, második és harmadik díjat osztanak ki.

A jelentkezőket az eredményről 2020. október 19-étől e-mailben értesítik.

A díjazott képekből kiállítás készül. A kiállítás helyszíne a Nemzeti Művelődési Intézet székháza: Lakitelek, Felsőalpár sor 3.

A kiállítás megtekinthető: 2020. november 2-a és december 18-a között hétköznapokon 9 és 16 óra között.

Eredményhirdetés a megnyitó napján, 2020. november 2-án 16 órakor lesz.

A részletes pályázati kiírást itt lehet elolvasni.

Információ, kapcsolat: Erdélyi Erzsébet módszertani referens, e-mail: 100foto@nmi.hu, telefon: +36/20/282-7996.

Akinek bármilyen segítségre van szüksége – régi papírfotók digitalizálása, online feltöltés, pályázati dokumentáció elkészítése -, keresse a felsőcsatári kultúrházban Burkon László művelődésszervezőt.

Archív képünkön egy régi felsőcsatári szüreti felvonulás jellegzetes pillanata, portréja.

 

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!