Aktuális

Jelölteket várnak az egyházközségi tanácsadó képviselő-testületbe

2020. október 15.

Hamarosan letelik az egyházközségi tanácsadó testületek öt éves megbízatása, ezért a megyés püspök erre vonatkozó rendelete szerint mindenütt meg kell újítani ezeknek a szervezeteknek a tagságát. Felsőcsatáron is.

A püspöki rendelkezéssel kapcsolatban Várhelyi Tamás szentpéterfai plébános először is köszönetét fejezte ki a jelenlegi képviselő-testületi tagoknak az eddigi munkájukért, majd arról tájékoztatott, hogy a jövőben is számít a segítségükre, hiszen újraválaszthatóak. Az atya ismertette a jelölés és a választás menetét is.

Eszerint a választás menete két fordulós.

Jelenleg az 1. forduló, a jelölés időszaka zajlik. Minden hívő (18 év feletti, katolikus, megbérmált, egyházi hozzájárulását [adó] rendezett) három személyt jelölhet, akikről úgy gondolja, hogy hatékonyan segíthetik a jövőben a plébános és a helyi katolikus közösség munkáját, küldetését.

A jelöltek kapcsán kritérium, hogy a jelölt személy helyi legyen, aki 18 és 75 év közötti, katolikus, megbérmált, az egyházi hozzájárulását rendezte.

Október 18-án, a vasárnapi szentmisére kell visszajuttatni a kipostázott jelölő lapokat (személyesen vagy zárt borítékban elküldve) a templomban kihelyezett dobozba (8-11 óra között). Kérik, hogy olvashatóan írják a jelölt személy nevét, s hogy az adott személy egyértelműen beazonosítható legyen (például: névegyezőség esetén utca, házszám megadásával, vagy idősebb, fiatalabb jelzővel ellátni az illetőt). A jelölés önkéntes.

A visszaérkezett jelöltek névsorából készül majd a szavazólap, amit szintén kipostáznak a tudnivalókkal együtt. Ez lesz a 2. forduló, azaz a szavazás. Erre november 15-én fog majd sor kerülni.

Bármiféle kérdés esetén a hívek a plébánoshoz fordulhatnak bizalommal. Várhelyi Tamás köszöni mindenkinek az együttműködést.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!