Aktuális

Vasárnap újra lesz szentmise, megtartják a képviselő-választást is

2020. november 12.

Két hét kényszerszünet után november 15-én, vasárnap a szokott időben, tehát háromnegyed 9-kor ismét lesz szentmise a felsőcsatári templomban. Ugyanezen a napon megtartják az egyházközségi képviselő-testületi tagok választását is.

Kedden vírusmentesítették a felsőcsatári templomot – erről ebben a bejegyzésünkben számoltunk be -, így november 15-étől, vasárnaptól – a járványügyi intézkedések: maszkviselés, távolságtartás, stb. maximális betartásával – újra lesznek szentmisék Felsőcsatáron – tájékoztatott Várhelyi Tamás szentpéterfai plébános. Ugyanezen a napon megtartják az egyházközségi képviselő-testületi tagok választását is, amiről a következőket érdemes tudni:

Az Egyházközségi Tanácsadó Testület kötelező megújítása folytatódik Felsőcsatáron a 2. fordulóval: a szavazással.

A jelöléskor (1. forduló) 81 jelölőlap érkezett vissza (október 18.), ebből 2 érvénytelen volt (több név szerepelt rajta, mint 3).

A jelölőlapokon 27 jelölt neve szerepelt. Közülük a sekrestyés amúgy is hivatalból tagja az adott egyházközségnek. A többieket a jelen helyzetben telefonon kérdezte meg a plébános, hogy adott támogatás mellett képviselőként vállalna-e szerepet a következő időszakban a felsőcsatári egyházközség testületében. 13-an mondtak igent. (De a többiek is jelezték, hogy szívesen segítenek a jövőben is a helyi egyházközség életében, munkálatainál, de a képviselőséget nem vállalják.)

A 13 személy ABC-s sorrendben szerepel azokon a pecséttel is ellátott szavazólapokon, amelyeket a napokban megtalálnak a postaládájukban a szavazásra jogosultak (18 év feletti, katolikus, egyházi hozzájárulását rendezett személy). Közülük kell maximum 6 főt megjelölni, majd a szavazólapot november 15-én, vasárnap (8 és 11 óra között) a templomban lévő urnába elhelyezni személyesen, vagy zárt borítékban valakivel eljuttatni oda a megadott időben. A szavazás, csakúgy mint a jelölés is önkéntes.

A szavazatokat 2 megbízott szavazatszámláló fogja összesíteni a plébános felügyelete mellett. A testületbe – a sekrestyés mellett – a szavazólapokon a 9 legtöbb szavazatot kapott jelölt kerül be. A többiek pedig póttagok lesznek, akik a szavazatszámuk sorrendjében kerülhetnek be a testületbe, ha üresedés történne (75 évét betölti, lemond, haláleset, elköltözés, stb.).

A plébános (képünkön) köszöni a felsőcsatáriak együttműködését.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!