Aktuális

Hivatalosan is átadták az Arany János utca felújított útburkolatát

2021. január 18.

Hivatalosan is átadták pénteken Felsőcsatáron az Arany János utca felújított útburkolatát. A nemzeti színű szalagot dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke és Konczér Katalin polgármester vágta át a képviselő-testület tagjainak jelenlétében.

A koronavírus járvány miatt érvényben lévő korlátozó intézkedések miatt szűk körben, a távolságtartásra és a szájmaszk viselésére vonatkozó szabályok betartásával avatták fel pénteken Felsőcsatáron az Arany János utca felújított útburkolatát.

Az önkormányzat a Magyar Falu Program pályázatán nyert mintegy 30 millió forintot az útburkolat és az útpadka megerősítésére. A munkák kivitelezője a Strabag Általános Építő Kft. volt.

Hogy pontosan miből állt a felújítás, arról ebben a 2019. októberében írt bejegyzésünkben számoltuk be. A munkálatok tavaly augusztus elején kezdődtek meg és az ősszel be is fejeződtek.

A pénteki útavatón dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke először is azt hangsúlyozta, hogy jó helyre került az adófizetők pénze, majd így folytatta: sikerszériának tekinthető a 2019-ben megalakult, új összetételű képviselő-testület munkája, hiszen az elmúlt időszakban számos benyújtott pályázatuk eredményesnek bizonyult. A Magyar Falu Program keretében további tízmilliók érkeznek Felsőcsatárra, így még élhetőbb lesz a település a lakói számára. Mint fogalmazott: örömmel és szívesen támogatja a felsőcsatáriak elképzeléseit, mert a közös cél az, hogy megújuljanak a falvaink. Egyben arra buzdította a helyieket, hogy bátran tervezzenek, ő pedig – korábbi ígéretének megfelelően – támogatni fogja a közösen megfogalmazott célokat.

Konczér Katalin polgármester bevezetőjében megköszönte az országgyűlési képviselő eddigi támogatását és azt kérte: továbbra is fordítsa a figyelmét a felsőcsatári pályázatokra. Mint mondta: tennivaló és elképzelés van bőven, ezekhez pedig keresik és a reményeik szerint meg is találják a forrásokat. Külön is kiemelte, hogy dr. Hende Csaba közbenjárásával az önkormányzat nemrég együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Kft.-vel a Nemzeti Összetartozás Parkja kialakítására mintegy 4 millió forint értékben. Emellett számos egyéb pályázati forrás érkezett a faluba a közelmúltban, ezekről itt lehet bővebben tájékozódni.

A felújított útburkolatot a nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadták használatra a felsőcsatáriaknak, illetve – ahogy a polgármester fogalmazott – mindazoknak, akik nem a faluban laknak, de ezt a felújított utat “főútként” használva rendszeresen járnak a szőlőhegyi birtokukra.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!