Aktuális

Felsőcsatári iskolások gyűjtötték a megyében a legtöbb e-kütyüt

2021. február 10.

Vas megye legtöbb használt mobiltelefont és e-kütyüt gyűjtő iskolája lett a tavaly őszi időszakos versenyben a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, amiért az intézmény 35 ezer forintos alapítványi támogatásban részesült.

Évek óta részt vesz a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola a PontVelem elnevezésű, használt elem, mobiltelefon és e-kütyü országos gyűjtőversenyben. A legutóbbi időszakos gyűjtés – a fenntarthatósági témahét keretein belül – tavaly október 5-étől november 20-áig tartott.

A gyűjtőverseny honlapján szereplő adatok szerint a felsőcsatári iskola az éves toplistán elemgyűjtésben jelenleg megyei második, míg mobiltelefon és e-kütyü gyűjtésben megyei harmadik.

Ehhez a helyezéshez hozzájárul, hogy a tavaly őszi időszakos gyűjtésben mobiltelefon és e-kütyü kategóriában a felsőcsatári diákok teljesítettek a megyében a legjobban, ezzel pedig az intézmény 35 ezer forintos alapítványi támogatásban részesült. Elemgyűjtésben is kitettek magukért a felsőcsatári nebulók, 33 kilogrammos teljesítményükkel a megyében a negyedik helyezést érték el.

A gyűjtés az idén is folytatódik.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!