Aktuális

Februárban pótolja az ősszel elmaradt meccseit a Felsőcsatár

2021. február 16.

A jelenleg ismert versenykiírás szerint február utolsó két hétvégéjén pótolja a Felsőcsatári KSK a bajnokság őszi idényében a pálya használhatatlansága miatt elmaradt két mérkőzését. Előbb a Viszák, aztán a Táplán jön Felsőcsatárra.

A tizenharmadik forduló mérkőzéseivel november 8-án fejeződött be a küzdelem az őszi szezonban a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Déli csoportjában, ahol a Felsőcsatári KSK is érdekelt. A tizennégy csapatos bajnokság őszi utolsó körét a koronavírus járvány miatt hozott intézkedésekkel összhangban november 7-én és 8-án még megrendezték. A Felsőcsatár csapata Tanakajdon lépett pályára, és vereséget szenvedett.

Az MLSZ, illetve annak Vas Megyei Igazgatósága ezt követően – november 12-én – egy ajánlást tett közzé, miszerint a csapatok önkéntes alapon dönthetnek a folytatásról. A Déli csoportban ennek azért volt jelentősége, mert az őszi sorozat során több meccs is elmaradt. A tizennégy csapat közül mindössze hét játszotta le valamennyi – szám szerint tizenhárom – előírt mérkőzését, hatan tizenkétszer léptek pályára, míg a Felsőcsatár – egyedüliként a csoportban – mindössze tizenegy meccsen szerepelt.

A pálya használhatatlansága miatt ugyanis két hazai találkozója is elmaradt a csapatnak. Az egyik mindjárt az első fordulóban, amikor a Viszákkal nem sikerült meccselni, a másik pedig a nyolcadik fordulóban, amikor a Táplán lett volna az ellenfél.

A Viszákkal az eredeti elképzelések szerint november 16-én pótolták volna a mérkőzést, ám erre – önkéntes alapon – már nem került sor. A Táplán elleni derbi időpontját pedig ki se tűzték. A folytatás tehát tavaszra maradt.

A jelenleg ismert versenykiírás szerint február 21-én, vasárnap délután 2 órakor játsszák le a Felsőcsatár-Viszák mérkőzést, egy héttel később pedig a Táplán SE látogat Felsőcsatárra, ahol ugyancsak 2 órakor kezdődik az ősszel elmaradt meccs pótlása. (A csoport többi elmaradt mérkőzését is ezeken a napokon bonyolítják le, míg a tavaszi idény hivatalosan március első hétvégéjén kezdődik.)

A Felsőcsatár a 10. helyről várja a folytatást.

A koronavírus járvány miatt érvényes intézkedések szerint a találkozókat egyelőre zárt kapuk mögött, tehát nézők nélkül rendezik meg, a mérkőzéseken csak meghatározott számú segítő és rendező vehet részt.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!