Aktuális

Felsőcsatári KSK: a tizedik hely és ami mögötte van

2021. július 6.

Ahogy arról a május 28-án befejeződött szezon végén beszámoltunk, a Felsőcsatári KSK a tizedik helyen fejezte be a küzdelmeket a 2020/2021-es kiírásban a megyei labdarúgó bajnokság másodosztályának Déli csoportjában. Nézzük most meg a csapat és a játékosok teljesítményét a számok tükrében!

A Déli csoportban eredetileg 14 csapat küzdött a bajnoki pontokért, ám a Ják együttesét időközben kizárták, így hivatalosan 24 mérkőzést írtak jóvá a csapatoknak.

A Felsőcsatár hétszer győzött, kétszer döntetlent játszott, tizenötször pedig vesztesen hagyta el a pályát. A csapat így 23 pontot gyűjtött, öttel kevesebbet, mint az egy hellyel előtte végzett Vasszécseny és néggyel többet, mint a tizenegyedik Viszák. Mindebből az következik, hogy a gárda stabilan őrizte a tizedik helyet.

A csapat számára jól indult a bajnokság, hiszen 5-0-ra legyőzte a 13. helyen végzett Őriszentpétert, majd 3-0-ra ugyancsak a Felsőcsatárnak írták jóvá a Szentpéterfa elleni mérkőzés három pontját az ellenfél egyik játékosának jogosulatlan szerepeltetése miatt. Ugyancsak legyőzte a gárda a 8. helyezett Rábatótfalut, a 11. Viszákot, majd tavasszal újból az Őriszentpétert, a 12. helyezett Bajánsenyét, végül pedig a negyedik Tanakajdot. Döntetlent játszott a Vasszécsennyel és a Gyöngyöshermán-Szentkirállyal.

Érdemes megjegyezni, hogy a koronavírus járvány miatt félbemaradt 2019/2020-as idényben a tizenegyedik, míg egy évvel korábban, amikor a bajnokság átszervezése következtében első alkalommal szerepelt a csapat a másodosztály Déli csoportjában, a tizenötödik hely jutott az együttesnek.

Visszatérve a legutóbbi sorozatra: a csapat 45 gólt szerzett, az ellenfelek pedig 67 alkalommal találtak be a Felsőcsatár hálójába, így a gólarány mínusz 22. A házi góllövő listán holtversenyben Cobzaru Renát és Horváth Szabolcs Csaba végzett az első helyen 8-8 találattal. A harmadik helyezett Schmalzl Gábor 7 gólt lőtt, így ez a három játékos szerezte az összes felsőcsatári találat több mint felét.

Az ifjúsági csapat – szinte lemásolva a felnőttek statisztikáját – ugyancsak a tizedik helyen zárta a bajnokságot hét győzelemmel, két döntetlennel és tizenöt vereséggel. A fiatalok legeredményesebb játékosa Pock Bálint volt, aki tíz gólt tudhat magáénak a csapat 45 találatából. (Az ifjúsági csapat a lőtt gólok számában is lemásolta a felnőtteket.)

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!