Aktuális

Horvát nyelvű hitéleti kiadványok a könyvtárban

2021. július 27.

Hét, horvát nyelvű, vallási, hitéleti tematikájú kiadványt juttatott el a felsőcsatári könyvtárba Várhelyi Tamás szentpéterfai plébános azzal a szándékkal, hogy minél többen forgathassák azokat.

Bár a felsőcsatári könyvtár magánszemélyektől és közösségektől általában nem fogad be kiadványokat, ezúttal mégis kivételt tettünk, amikor Várhelyi Tamás szentpéterfai plébános felajánlotta, hogy hét, horvát nyelven íródott, vallási, hitéleti témájú könyvet juttat el az intézménybe.

A legrégebbi közülük 1954-es kiadású, a címe: Karácsony. A legfrissebb pedig egy 2000-ben kiadott hittankönyv, ami Jézus él címmel jelent meg.

A hét közül a legszebb kiállítású az az 1971-ben napvilágot látott kötet, ami tizennégy nagy méretű panoráma kép segítségével mutatja be Jézus életét.

A kötetek közül az 1981-es kiadású zsoltárokat tartalmaz – ugyancsak horvát nyelven, míg az 1972-es megjelenésű a fatimai látnokok történetét dolgozza fel. Az adománykötetek között van egy 1996-os kiadású könyv is, a címe: Bizonyság a hitről. A hetedik pedig Tomi levelei címmel jelent meg 1972-ben.

A köteteket hivatalosan nem vettük bele a könyvtár állományába, ettől függetlenül azok – a könyvtár nyitva tartási idejében – helyben is forgathatók, de haza is vihetők.

Hozzászólások

Jelentkezz be, hogy hozzászólhass!